رم DDR3
DDR مخفف عبارت Double Data Rate است به معنای مقدار انتقال دیتای دو برابر شده است.به عبارت دیگر در هر کلاک پالس یک بیت انتقال داده می شد که این سرعت بسیار کند بود، بعدها در سال 2000 با معرفی تکنولوژی DDR که در هر کلاک پالس 2 بیت را انتقال می داد، یعنی با این کار سرعت رم ها دو برابر شد.
به مقاله زیر در سایت تخت جمشید دقت نمایید .
در واقع رم ها به گونه ای طراحی شد که در لبه بالارونده یک بیت و در لبه پایین رونده هم یک بیت منتقل می شود.
دی دی آر ها نسل های مختلفی دارد و تفاوت اصلی آن در ظاهر رم ها داخل محل شکاف بین پین ها است، در دی دی آر و دی دی آر2 فاصله بین شکاف بسیار کم و نزدیک به هم است، البته وجود این شکاف در دی دی آر2 و دی دی آر3 بسیار مشخص تر است و با یک نگاه می توان دی دی آر3 و دی دی آر2 را تشخیص داد. تفاوت دیگری که بین دی دی آر2 و رم DDR3 دی دی آر3 وجود دارد این است که پین چیپ ها را نمی توان به راحتی مشاهده کرد.
رم حرفه ای DDR3چندی پیش توسط شرکت سازنده آن به بازار مصرف معرفی شد، گرچه انجمن مهندسی یکپارچه سازی قطعات الکترونیکی سرعت رم ram DDR3 را بین 800 تا 1600 تعیین کرده است؛ اما تولیدکنندگان رم های الکترونیکی تا 20% از بیشترین سرعت معین شده گذشته اند.
رم های DDR3 ram با سرعت های بالاتر 1066 و1333 به دلیل سرعت بالایشان و گرانتر بودنشان نیز موجود است ولی هنوز وارد بازار عرضه نشده اند، بیشتر سازندگان رم DDR3 دی دی آر 3 با سرعت 1600 را پیشنهاد می دهند.
سیر صعودی تولید قطعات داخلی کامپیوتر با بیشترین سرعت و بالاترین کیفیت از زمانی که اورکلاکینگ تبدیل به امر رایجی بین کاربران شده، آغاز شده است.
به همین منظور تولیدکنندگان مادربرد، پردازشگر، رم و... نیز شگفتی های زیادی را ایجاد کرده اند. این همه گیر شدن افزایش سرعت قطعات کامپیوتر به رم ها نیز رسیده است و محصولات امروزی با در نظر گرفتن برتری از لحاظ سرعت کلاک طراحی و ساخته می شوند که نه تنها حداکثر اورکلاکینگ سیستم را ممکن می نماید؛ بلکه پهنای باند رم را نیز افزایش می دهند و در نتیجه به کارایی بیشتر سیستم کمک می کند.
رم DDR3 از حافظه های سیستم کامپیوتری است که به نام رم یا ای دی رم شناخته می شوند. این نوع رم ها از سریع ترین رم ها به حساب می آید که در حال حاضر به شکل گسترده ای از آن استفاده می شود. (RAM) رم DDR3 همان چیزی است که برای ارتقا سیستم به آن نیاز است. امروزه استفاده رم DDR3 دی دی آر 3 بیشتر شده است.
رم DDR3 دی دی آر3 به صورت 8 بیتی است در واقع به این گونه است که می توان انتقال دیتا در رم DDR3 دی دی آر3 را تا 17066 مگابایت در ثانیه بالا برد و مقدار ولتاژ را هم پایین برد.