پشت کامپیوتر خود نشسته و مشغول گیمینگ ویا حتی پروژه مهم تان هستید که ناگهان ویندوز کاملا متوقف می شود،تمامی کارهای ذخیره نشده تان از بین می رود،فرقی ندارد تایپ داخل Word باشد یا AutoCad! ویندوز مُرده است!(دست کم به شُک نیاز دارد)
با اینکه نسخه های فعلی سیستم عامل پرطرفدار ویندوز مایکروسافت تا حد قابل قبولی بهبود یافته و تحمل خطای بالایی دارند اما هنوز هم صفحه مخوف مرگ جزء جدایی ناپذیر ویندوز تلقی می شود.
کامپیوتر شما دچار مشکل شده و میبایست راه اندازی مجدد شود،جزئیات خطا جمع آوری و سپس راه اندازی مجدد می شود
صفحه آبی مرگ یا Blue Screen of Death که به اختصار BSoDs خوانده می شود صفحه اعلام خطای ناخوشایندی است که معمولا پس از بروز خطاهای جدی ظاهر و سیستم را متوقف و راه اندازی مجدد می کند که خود باعث از دست رفتن جلسه کاری می شود،این بخش جدایی ناپذیر ویندوز را می توان بدترین نوع خطاهای کامپیوتری خواند چرا که باعث توقف کل سیستم می شود.بروز BSoDs در واقع بیانگر بروز مشکل نرم افزاری یا سخت افزاری جدی در سیستم است که سیستم عامل در گذر آن ناتوان مانده و حتما باید راه اندازی مجدد شود.
- دلایل بروز BSoDs
BSoDs خود خطای خاصی نیست و ناشی از بروز مشکلی نرم افزاری در سطح پایین و یا اشکالات سخت افزاری است.عوامل بروز BSoDs را میتوان به دو دسته نرم افزاری و سخت افزاری تقسیم کرد:
نرم افزاری:بیشترین عامل بروز BSoDs بدون شک اشکالات نرم افزاری است.
آلودگی به بد افزار: معمولا بدافزار ها می کوشند که اثری از وجود خود را بروز ندهند تا کاربر متوجه وجودشان نشود اما هنگامی که بدافزار های متعددی در حال فعالیت باشند باعث بروز BSoDs می شوند و از دلایل آن میتوان به استفاده همزمان از منابع سیستم عامل اشاره کرد.
آنتی ویروس: بله درست خواندید!خود آنتی ویروس هم می تواند باعث بروز BSoDs شوند،از دلایل آن میتوان به ناتوانی در پاک سازی بدافزار و تلاش مکرر و نصب هم زمان دو نرم افزار امنیتی اشاره کرد.
درایورهای سخت افزاری: درایور یا گرداننده های قدیمی و ناسازگار و یا دارای BUG یکی از عوامل رایج بروز BSoDs است،برای مثال استفاده از درایور ویندوز 7 برای ویندوز 8 میتواند باعث بروز BSoDs شود.
درایورهای نرم افزاری سطح هسته یا kernel : برخی مواقع درخواست هم زمان یک سرویس توسط چندین برنامه میتواند به BSoDs منجر شود،از جمله آنتی ویروس ها حین پاک سازی بد افزار های مقیم سیستم عامل.
اشکالات نرم افزار ها و سیستم عامل: بدون شک هیچ برنامه ای عاری از خطا نیست و خود سیستم عامل هم مجموعه ای از برنامه ها است،در صورتی که با یک برنامه خاص دچار BSoDs شدید،این احتمال وجود دارد که آن برنامه BUG جدی دارد.
سخت افزاری:جسم ناسالم براحتی روان را تحت تاثیر قرار می دهد،در سیستم های کامپیوتری نیز چنین است و تعداد زیادی از BSoDs به اشکالات سخت افزاری مرتبط است.هر یک از ،وجود مشکل فیزیکی،خرابی کابل ها،کثیف بودن و اکسید شدن اتصالات و لق زدن قطعات،ناسازگاری،ناتوانی در تامین توان مورد نیاز می تواند به توقف کل سیستم ختم شود.
دما: از رایجترین عوامل سخت افزاری دمای بالا است و از دلایل آن میتوان به تهویه نامناسب سیستم،وجود گرد و خاک،از کار افتادن فن ها اشاره کرد.دمای بالای هریک از CPU،مادربرد،RAM و کارت گرافیک می تواند به بروز BSoDs منجر شود.
خرابی دیسک سخت: وجود اشکالات فیزیکی در دیسک سخت از عوامل رایج بروز BSoDs است،با این حال این اشکالات معمولا فقط در تلاش به دست یابی برخی از نقاط دیسک یا فشار شدید کاری رخ می هد.
خرابی ماژول های حافظه: خرابی RAM نیز خود می تواند به توقف سیستم بینجامد.
ناسازگاری: نصب هر قطعه ای لزوما به معنی کارکرد درست آن نخواهد بود،گاهی قطعات به رغم امکان نصب بایکدیگر ناسازگار هستند،همچنین لوازم جانبی قدیمی میتوانند چنین اثری ایجاد کنند.
اورکلاک:با اینکه اورکلاک صحیح لزوما باعث مشکل نمی شود اما قطعات اورکلاک شده شانس بالایی در بروز خطا دارند،برای نمونه ماژول حافظه اورکلاک شده ممکن است باعث از بین رفتن داده،ناپایداری و BSoDs شود.همچنین اورکلاکینگ شدید از دقت پردازنده ها می کاهد و ممکن است در مدیریت خطا ناتوان شوند.