مجموعه گروه مهندسین تخت جمشید با تجربه ی فراوان و تیم قوی و متخصص خود در صنعت انفورماتیک کشور و واردات قطعات کامپیوتر فعالیت دارد و خدمات خود را در زمینه IT ارائه می دهد .
تخت جمشید نمایندگی دو برند مشهور کرسیر ( کورسیر ) و ایسونیک Esonic را به عهده دارد .
cpu چیست؟ و چه کار میکند
به مغز کامپیوتر CPU می گویند که مخفف کلمات Central Processing Unit است و با نام های پروسسور و پردازشگر نیز نامیده می شود. کار اصلی CPU کلیه کارهای مربوط به محاسبات است و انجام این محاسبات را مینیمم می کند. CPU را به راحتی نمی توانید مشاهده نمایید چرا که بایستی فن خنک کننده که روی سی پی یو قرار دارد را باز کنید تا چیپ ست مربعی شکل cpu راببینید.
زمانی که روی برنامه اجرایی کلیک می شود اطلاعات مربوط به برنامه یا از هارد و یا از رم خوانده می شود و به CPU انتقال داده می شود و سی پی یو کار محاسباتی را انجام می دهد و بعد از اینکه نتیجه بدست آمد آن را به قطعه مربوط به آن ارسال و خروجی را نمایش می دهد.
پردازنده یا CPU مهمترین قسمت کامپیوتر است که عملکردهای ریاضی ، منطقی و مقایسه ای و محاسبات مربوط به آدرس دهی را به عهده دارد . اصلی ترین تراشه روی برد اصلی که قرار می گیرد CPU است. تمام روند پردازش داده ها و مدیریتشان وظیفه CPU می باشد. قطعاتی که روی برد اصلی و سایر قطعات را به طرز مستقیم و غیر مستقیم آدرس دهی می کند و نظارت بر روی آنها را انجام می دهد.
از لحاظ ابعادی بیسار کوچک هستند و بین 2 تا 3 اینچ قرار دارند.
مدل نخست تا مدل پیشرفته آن از 29000 ترانزیستور تا7/5 میلیون ترانزیتور استفاده کرده است.
ویژگی با اهمیت ریز پردازنده ها شامل :
سرعت .
پهنای گذرگاه داده .
پهنای گذرگاه آدرس .
ماکزیمم حافظه .
به جز موارد بالا ویژگی هایی چون Cache داخلی و پهنای پالس و اندازه و ریجسترهای داخلی و تعداد ترانزیستورها نیز مهم می باشند.
پردازنده ها سه کار ویژه را موظفند :
اطلاعات را انتقال می دهند.
حساب و منطق را انجام می دهند.
تصمیم گیری را به عهده دارند.
همانطور که قبلاً هم گفتیم مغز کامپیوتر پردازنده است و تراشه ای مربعی که روی برد اصلی قرار گرفته است و هر پردازنده دارای ویژگی هایی است و با عدد و ارقام که بر روی آن چاپ شده تعیین می شود .
اطلاعاتی که بر روی پردازنده ها چاپ شده است شامل این موارد است :
شرکت سازنده که آن را تولید کرده است.
پردازنده از چه نسلی است.
مدل و نوع پردازنده مشخص شده است.
سرعت پردازنده را تعیین کرده است.
ولتاژی که برای کارهای ریزپردازنده لازم است.
و در آخر شماره سریال پردازنده هک شده است.
حال هر کدام از این موارد را مختصر توضیح می دهیم :
شرکت سازنده پردازنده
شرکت های گوناگونی پردازنده را تولید می کنند که اسامی این شرکت ها در زیر ارائه می شود :
Intel ،IBM ،AMD ،Syrex ،Motorola، IDT ،NIC ،IIT .
که گاهی این اسامی به صورت کامل و یا به اختصار درج شده است.
نسل پردازنده
پردازنده ها شامل مدل های متنوعی است چرا که عملکردهای مختلفی دارد.اگر در ساختار آن تغییری داده شود نسل تازه برای ریزپردازنده نامیده می شود که با نام وعلائم یا شماره متفاوت نام گذاری می شود.
شرکت Intel 80×86 را نام گذاری کرده و شرکت Motorola 68xxx نام گذاری می کنند ، که سمبل x به جای نسل و مدل پردازنده می شود .
مدل پردازنده
نسل های پردازنده دارای مدل های متنوعی می باشد و ویژگی های مختلفی دارند . پردازنده 80386 مدلهای DX و SX و برای 80486 مدلهای XII , DX4 , DX5 و برای پنتیوم مدل های پنتیوم کلاسیک و MMX ، برای نسل ششم مدل های پنتیوم پرو ، پنتیوم II و پنتیوم III پنتیوم سلرون برای نسل هفتم مدل اتیانیوم را می توان ارائه کرد.
سرعت پردازنده
یکی دیگر از فاکتور های ضروری برای پردازنده ، سرعت پردازنده است . واحد سرعت پردازنده بر حسب مگاهرتز تعیین می شود.
ولتاژ پردازنده
پردازنده های قدیمی ولتاژ 5v داشتند. . پردازنده هایی که بعداً به بازار عرضه شد ولتاژ 3.3v را استفاده می کردند. هر اندازه که پردازنده ولتاژ کمتری استفاده کند توان مصرفی مورد استفاده کمتر خواهد بود و پردازنده کمتر داغ خواهد شد.