امکان ریکاوری فایل‌ از هارد اس‌اس‌دی‌ اکسترنال

امکان ریکاوری فایل‌ از هارد اس‌اس‌دی‌ اکسترنال

شاید بارها شنیده باشید که وقتی فایلی از روی هارد اس اس دی اکسترنال  پاک شده دیگر امکان بازگردانیدن یا ریکاوری آن وجود ندارد، اما لازم است بدانید این موضوع تنها درباره درایوهای هارد اس اس دی (هارد ssd) داخلی یا اینترنال صدق می کند، فلش های یو اس بی و هارد اس اس دی اکسترنال مصونیتی در برابر بازیابی اطلاعات ندارند.

این بدان معنا است که دیگر جایی برای نگرانی وجود نخواهد داشت و شما می توانید مطمئن شوید که امکان ریکاوری هارد اس اس دی برای شما ممکن است و باز هم می توانید به فایل ها یتان دسترسی پیدا کنید . ریکاوری هارد اس اس دی باعث نمی شود که به هارد صدمه زند و هم چنان می توان از هارد استفاده کرد .

از سویی این گفته خبر خوبی محسوب می شود چرا که نباید نگران فایل های پاک شده باشید هر زمان که بخواهید می توانید اطلاعات را ریکاوری کنید. البته باز هم تاکید می شود که مورد ریکاوری برای هارد اس اس دی اکسترنال ممکن است و شاید بر روی فایل هایی که در هارد اینترنال موجود هستند جواب ندهد و نتوان ان ها را ریکاوری و بازیافت کرد .

اما این فقط یک طرف قضیه است در صورتی که هارد (ssd hard) اکسترنال یا فلش گم شود هر فردی که از این موضوع ریکاوری فایل ها باخبر باشد می تواند به سهولت فایل های حساس و شخصی تان را بازیابی کند.پس این مشکل به حساب می اید مخصوصا برای زمانی که شما فایل های کاملا مخفی و شخصی داشته باشید و نخواهید انها را در اختیار دیگر افراد قرار دهید.

در هاردهای مغناطیسی نیز موضوع ریکاوری بسیار ساده است چرا که در واقع وقتی فایل ها پاک می شود در واقع واقعا پاک نمی شود بلکه به عنوان اطلاعات بی اهمیت و شاید رده پایین علامت گذاری می شود و به همان صورت علامت گذاری می شود. چرا که اگر بخواهد این فرایند پاک شدن ادامه یابد بسیار طولانی خواهد شد و به همین علت است که نرم افزارهای ریکاوری می توانند بخش خالی هارد را اسکن و فایل هایی که جایگزین داده های جدید نشده اند را بازیابی کنند پس انها به صورت کامل از روی هارد شما پاک نشده اند و فقط در فضای بی اهمیت قرار گرفته اند .

امکان ریکاوری فایل‌ از هارد اس‌اس‌دی‌ اکسترنال

البته هارد اس اس دی اکسترنال عملکرد متفاوت تری دارد، قبل از ذخیره سازی داده های جدید در داخل سلول های فلش مموری لازم است سلول ها خالی باشد، به دلیل اینکه درایوهای نو کاملا خالی هستند در نتیجه نوشتن داده ها نیز بر روی این درایوها با حداکثر سرعت ممکن امکان پذیر می باشد؛ اما وقتی زمانی طولانی از کارکردن آن می گذرد و تقریبا نیمی از آن پر می شود و به دلیل اینکه هر چند فایل هایی که قبل پاک شده عمل نوشتن داده ها را طولانی تر می نماید.هر چه سلول ها خالی تر باشند عمل نوشتن و جای گیری اطلاعات سریع تر صورت می پذیرد .

به بیانی دیگر هارد اس اس دی اکسترنال به مرور زمان کندتر و در زمان بیش تری نسبت به قبل عمل می کند و در این گونه موارد لازم و ضرروی است که فرمان تریم یا TRIM وارد عمل شود تا اشکال به وجود آمده در هارد را برای صاحب آن بر طرف نماید و عمل کپی کردن داده ها بدون هیچ مشکلی انجام گیرد .

زمانی که سیستم عامل اطلاعات را از هارد اس اس دی اینترنال یا همان هارد و حافظه ی داخلی سیستم و کامپیوتر پاک می کند، فرمان تریم را در واقع می فرستد و فورا تمامی سلول های حاوی داده های آن فایل یک جا و هم زمان پاک می شود، این کار باعث می شود سرعت نوشتن اطلاعات روی درایو اس اس دی مدت زمان کمتری را به خود اختصاص دهد و همه چیز به سرعت انجام گیرد.

فایده این فرمان این است که امکان بازیابی اطلاعات را از روی درایو از بین می رود؛ البته فراموش نکنید استفاده از فرمان تریم در مورد درایوهای داخلی کاربرد دارد و وقتی فایلی از روی فلش یا هارد اس اس دی اکسترنال پاک می شود در واقع داده ها واقعا پاک نمی شود و امکان بازیابی آنها کاملا تور کیش وجود دارد.

فرمت کردن ابزاری مثل فلش یا هارد اس اس دی اکسترنال ممکن است فایل های موجود روی آن را پاک کند و یک سیستم FAT32 جدید ایجاد نماید البته اگر از گزینه Quik Format برای فرمت فلش مموری استفاده کنید امکان بازیابی اطلاعات وجود دارد که در اینصورت باید گزینه Deep scan را فعال کنید تا بازیابی اطلاعات امکان پذیر شود.

دیدگاه کاربران (0)
افزودن یک دیدگاه

    هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد