صندلی طبی از جمله صندلی های بسیار راحت و مناسب برای افرادی است که با دردهای ناشی از زانودرد، کمردرد، پادرد سروکله می زنند. البته در برخی مواقع با وجود استفاده فرد از صندلی طبی و صندلی ارگونومیک باز هم دچار دردهایی در ناحیه کمر می شود، به این دلیل است که فرد یاد نگرفته بر روی صندلی درست بنشیند و همین باعث ناراحتی وی می گردد.
صندلی طبی علاوه بر ظاهر و شکل زیبا از نظر پزشکی نیز بسیار عملکرد مهمی دارند و ساعت ها می توان بر روی این صندلی ها نشست بدون این که احساس خستگی به ما دست دهد و یا دچار درد کمر و گردن شویم. درست نشستن به ما کمک می کند تا ساعت های بیش تری را در کنار کامپیوتر خود بگذرانیم و به بازی و یا کار مشغول شویم.
مشخصات صندلی طبی
صندلی کامپیوتر طبی به شما کمک میکند تا کاملا درست بنشینید و در حالت نشستن ستون فقرات تان را در یک حالت و وضعیت درست و صحیح قرار بدهید و هیچ گونه احساس ناراحتی در جسم خود نداشته باشید. می توان به این نکته اشاره کرد که داشتن یکی از این صندلی های طبی برای کسی که زمان زیادی روی صندلی مینشیند، بسیار ضروری می باشد.
صندلی طبی جزو صندلی های راحت محسوب می شود و هر کدام نسبت به ویژگی هایی که دارند دارای قیمت های متفاوتی هستند به همین دلیل ضرورت دارد صندلی از مراکز معتبری تهیه شود؛ صندلی طبی بیشتر برای ادارات استفاده می شود و معمولا در هنگام سفارش صندلی تاکید بر تهیه صندلی طبی اداری است این موضوع به این دلیل است که استفاده از صندلی طبی تاثیر مستقیمی در سلامت افراد دارد و چنانچه از صندلی طبی بی کیفیت و دارای مواد تشکیل دهنده نامطلوبی استفاده شود مطمئنا به سلامت جسمی فرد استفاده کننده لطمه جدی وارد خواهد آورد.
برای تهیه صندلی طبی باید در وهله اول شناختی از ویژگی های صندلی داشته باشیم و بدانیم چه صندلی مناسب تر است تا نسبت به تهیه و خرید آن اقدام نماییم. در برخی ادارات و شرکت ها در تامین صندلی طبی دچار اشتباه می گردند و این موضوع به ناآشنا بودن با صندلی ها ختم می شود.
یک صندلی طبی مناسب باید به طوری باشد که چهار ناحیه ستون فقرات( گردن، پشت، کمر و دنبالچه) را به درستی پوشش دهد. همان طور که می دانید معمولا همه تجربه نشستن بر روی صندلی را دارند و در روز به تعداد مکرر ممکن است بالاتنه خود را حرکت دهند در این مواقع چنانچه از صندلی مناسبی استفاده نگردد آسیب های غیرقابل برگشتی به آنها وارد خواهد شد.
به عنوان مثال بیشتر صندلی های اداری به دلیل بی حرکت بودن تکیه گاه و نشیمن گاه به فرد اجازه حرکت مکرر بالاتنه را نمی دهند و به همین خاطر باید از پشتی صندلی فاصله می گیرند که این مورد نیز باعث آسیب هایی به ناحیه گردن می شود. یک صندلی طبی باید امکان حرکت مناسب را به مفصل های فرد استفاده کننده بدهد.
ویژگی های یک صندلی طبی مناسب
صندلی طبی باید یک گام جلوتر و بهتر از دیگر صندلی های اداری باشد که به فرد در آن احساس راحتی و آرامش نماید برای تشخیص یک صندلی طبی مناسب باید موارد زیر را در نظر گرفت:
- پاها و بازوهای فرد استفاده کننده باید به صورت عمودی و ساعد و ران به صورت افقی قرار گیرد.
- ضرورت دارد کف پاها بر روی زمین به صورت افقی قرار گیرد.
- پشتی صندلی باید کاملا انحنای درونی مهره های کمری ستون فقرات را تحت پوشش قرار دهد
- صندلی توانایی پخش وزن قسمت بالاتنه بدن را بر روی نشیمنگاه و ران ها داشته باشد.
صندلی طبی باید از ویژگی ها و مشخصات خاصی برخوردار باشد به عنوان مثال پشتی صندلی قابل تنظیم باشد و به این موضوع توجه شود که مهره ها بر روی آن چگونه قرار می گیرد. قسمت میانی یا وسط صندلی طبی باید به گردش خون در زانوها کمک کند و باعث جمع شدن خون در زانوها نشود که این موضوع مستلزم انتخاب صندلی طبی مناسب است، سعی شود در انتخاب صندلی طبی و مخصوصا پشتی صندلی از انواع فنری آن انتخاب شود.
صندلی طبی یک نوع صندلی است که دارای تکیه گاهی مطمئن و راحت برای بدن باشد و روند کارهای فرد استفاده کننده را تسریع نماید. اگر فرد قصد جابه جا شدن و حرکت بر روی صندلی طبی را دارد به راحتی قادر به این کارباشد. آرنج ها به صورت8 از شانه ها فاصله داشته باشند، مهم تر از همه مواردی مربوط به رویه صندلی طبی است که باید به گونه ای باشد که از لغزش و سرخوردگی فرد جلوگیری کند.
صندلی طبی مناسب برای هنگامی که ساعات زیادی را پشت سیستم هستید و یا در حال بازی هستید انتخاب کنید و از برند های معروف استفاده کنید. صندلی گیمینگ دی ایکس ریسر از بهترین صندلی های گیمینگ می باشد که کیفیت ان تضمین شده است و با خیال راحت و یک قیمت مناسب می توان صاحب یکی از این صندلی های جادویی شد.
طراحی ارگونومیک صندلی طبی
صندلی طبی اگر به درستی طراحی نشده باشد احتمال واژگون شدن در آن بسیار زیاد است، اگر قرار بر استفاده در سطح لغزنده باشد باید از پدهای زیر استفاده شود به این ترتیب خطر لغزندگی بسیار کم می شود. صندلی طبی مناسب باید دارای یک پشتی تشک دار قابل تنظیم باشد، معمولا ارتفاع و پهنای این پشتی حداقل بین 18 و 33 سانتی متر است، وظیفه اصلی پشتی نیز محافظت از مهره های کمری در ناحیه انحنای ستون فقرات می باشد.
معمولا در بهترین نوع صندلی طبی از جک های قابل تنظیم استفاده می شود که کاربر به راحتی بتواند ارتفاع را تنظیم کند و همین مورد در مورد پشتی نیز صدق می کند و پشتی استفاده شده در این نوع از صندلی ها بلندتر از صندلی های دیگر است و درست به همین دلیل است که وزن شخص بر روی پشتی پخش می شود و در نتیجه از درد گردن و ستون فقرات جلوگیری می کند.
صندلی طبی را از کجا بخریم؟
صندلی طبی را باید از شرکت های معتبر که در زمینه ساخت اینگونه صندلی ها کارنامه درخشانی دارند تهیه کرد، همچنین در خرید صندلی طبی باید این مورد را در نظر گرفت که این صندلی مذکور از گارانتی و خدمات پیش از فروش برای چند سالی برخوردار باشد، چرا که اگر صندلی به هر دلیلی در موقع حمل یا مونتاژ شدن در کارخانه دارای مشکلی باشد با داشتن گارانتی می توان نسبت به تعویض صندلی اقدام کرد. همیشه قبل از خرید صندلی طبی باید از قیمت های موجود در بازار کسب اطلاع شود تا احیانا صندلی با قیمت مناسب خریداری شود.
صندلی طبی طبق اصول ارگونومیک و استاندارد طبی ساخته می شود تا کاملا استفاده کننده در آن هنگام نشستن احساس راحتی نماید و چنانچه با مشکل دیسک کمر یا انواع درد در نواحی پایین کمر، بالای کمر مواجه باشد، بدون فشار آوردن بر ناحیه خاصی از بدن برای مدت طولانی بتواند بر روی صندلی بنشیند.
امروزه صندلی هایی در بازار موجود است که واقعا عملکرد یک صندلی طبی را دارند در این صندلی ها از یک مخزن آب و با بهره گیری از روش گرمادرمانی زمینه بهبودی اشخاصی که دیسک کمر دارند را فراهم می کند. مکانیزمی که در این صندلی طبی و ارگونومی استفاده شده بیماران را در ظرف مدت دو ماه از عوارض ناشی از دردکمر نجات می دهد.
در برخی مواقع با وجود استفاده از صندلی طبی اما همچنان در نواحی از کمر و گردن احساس اذیت می کنند به این دلیل است که طرز استفاده و نشستن صحیح بر روی صندلی طبی مهم ترین موضوع در استفاده از این صندلی ها محسوب می شود.