مقایسه رمهای کورسیر با پاتریوت

مقایسه رمهای کورسیر با پاتریوت

مقایسه رم پاتریوت با کورسیر

مقایسه رم پاتریوت با کورسیر

در این مقاله نیز نگاهی می‌اندازیم به ۳ حافظه از دو غول و سازنده بزرگ؛ یعنی Patriot و Corsair.
این‌بار، سه بسته حافظه از Corsair در اختیار داریم که عبارتند از: Dominator Platimum، Vengeance و Vengeance SODIMMS.
همچنین، به سه بسته حافظه دیگر از Patriot نگاه خواهیم انداخت که عبارتند از: بسته حافظه با کانال‌های دوگانه، حافظه سری ۳ وایپر با حجم‌های ۸ گیگابایتی و ۱۶۰۰ مگاهرتزی و حافظه ۱۶ گیگابایتی و ۱۸۶۶ مگاهرتزی.

پاتریوت یک حافظه ۱۶ گیگابایتی ۲۱۳۳ مگاهرتزی چهارکاناله نیز دارد که نام آن «Intel Extreme Masters Memory Limited Edition» است.

نحوه انجام آزمایش
با توجه به انواع بسیار زیاد حافظه‌ها، ما باید در مورد دستورالعمل‌های مربوط به آزمایش‌ها، کمی خلاقیت و ابتکار به‌خرج می‌دادیم.
برای آزمایش حافظه‌های دسکتاپی، از یک پلتفرم استفاده کردیم که شامل یک Intel Core i۷-۳۸۲۰ با سرعت کلاک ۶/۳ گیگاهرتز، در یک P۹X۷۹ Deluxe ایسوس با قابلیت چهارکانالی بود. ما از یک Radeon HD ۷۹۷۰ ای‌ام‌دی، یک OCZ Vertex ۳ (۲۴۰ گیگابایتی) و ویندوز ۷ اینترپرایز ۶۴ بیتی استفاده کردیم.

ما روی این حافظه‌ها، SiSoft Sandra ۲۰۱۲ را اجرا کردیم و برای آزمایش حافظه SO-DIMM از کوسیر، از نوت‌بوک IBUYPOWER Valkyrie CZ-۱۷ استفاده کردیم که دارای Intel Core i7-3630QM چهارهسته‌ای با سرعت کلاک ۴/۲ گیگاهرتز است و مجهز به NVIDIA GeForce GTX 680M، همین‌طور Intel SSD ۳۳۰ ۱۲۰وگیگابایتی و ویندوز ۸ است.

با این‌که پلتفرم‌های متنوع موجب می‌شوند تا امتیازهای میان حافظه‌های DIMMs و SO-DIMM مستقیماً قابل مقایسه نباشند، اما در ادامه متوجه خواهید شد که این بسته‌های حافظه در شرایط تحت فشار چه عملکردی دارند. تمام بسته‌ها با ۱.۵V کار کردند.

پیش از آزمایش، ما به‌طور دستی BIOS را متناسب با پروفایل XMP که با زمان‌بندی و فرکانس SPD indicated حافظه جور در می‌آمد، تنظیم کردیم.

از آنجا که تأثیر حافظه روی عملکرد کلی سیستم تا حد زیادی به پردازنده و چیپ‌ست (تراشه‌ها) بستگی دارد، آزمایش‌های ما روی synthetic benchmarks متمرکز بودند. این آزمایش‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند تا بتوانید بسته‌های حافظه را با هم مقایسه کنید و متوجه شوید که زمان‌بندی‌ها و فرکانس‌ها چه اثری می‌توانند روی عملکرد کلی سیستم شما داشته باشند.

ما از پهنای باند حافظه SiSoft Sandra استفاده کردیم تا به میزان داده‌ها (data rate) (البته منهای بالاسری) پی ببریم، به‌طوری که بتوانیم به نمایشی واقع‌گرایانه‌تر از هر بسته حافظه دست بیابیم.

در اینجا، به‌دنبال پهنای باندهای بالاتر بودیم. همچنین، در مورد ساندرا، تست Cache/Memory Latency را هم انجام دادیم. این آزمایش، زمان لازم برای انتقال یک بلوک از داده‌ها از حافظه اصلی به سی‌پی‌یو را برحسب نانوثانیه اندازه‌گیری می‌کند. در این‌ مورد، هر چه که زمان کوتاه‌تر باشد، نشانه عملکرد بهتر است.

افزون بر این، ما آزمایش Aliens را در برابر Predator با وضوح پایین اجرا کردیم تا بتوانیم تا آنجا که امکان دارد، سی‌پی‌یو و حافظه را از هم جدا و متمایز سازیم.

Patriot 16GB Viper 3 Series
Black Mamba DDR3-1866
(PV316G1860C0K)

از سال ۱۹۸۵، شرکت پاتریوت مشغول ساختن مدول‌های حافظه و محصولات مبتنی بر حافظه فلش بوده است. سالن‌های تولیدی این سازنده، در ایالت کالیفرنیا واقع در ایالات متحده، و نیز شهر تایپه در کشور تایوان واقع هستند.

می‌توانید اطمینان داشته باشید که هر مدول حافظه که دارای لوگوی پاتریوت است، حتماً استانداردهای صنعتی را پاس کرده و از لحاظ عملکرد و نیز بی‌عیب و نقص بودن، مورد آزمایش قرار گرفته است.

مقایسه رم پاتریوت با کورسیر

نخستین بسته حافظه که آن را مورد بررسی قرار دادیم، حافظه ۸ گیگابایتی سری ۳ وایپر PC3-12800 بود. این حافظه با یک محافظ حرارتی آنودایزشده قرمز با نام Venom Red به‌دست ما رسید. اما پاتریوت همین حافظه را با یک محافظ حرارتی آنودایزشده مشکی با نام Black Mamba عرضه می‌کند.

بنابر آنچه که پاتریوت اعلام کرده است، وایپر سری ۳ برای اتلاف حرارت تولید شده، از یک محافظ حرارتی با طراحی خاص و عملکرد بالا استفاده می‌کند.

در واقع، این محافظ حرارتی، از دو ورق آلومینیومی تشکیل شده که PCB و تراشه‌های حافظه را احاطه کرده‌اند. بلندی PCB، اندکی کمتر از ۳ سانتی‌متر است. اما این محافظ حرارتی، تقریباً یک سانتی‌متر دیگر هم به طول پروفیل مدول حافظه می‌افزاید.

با این‌که این حافظه دارای پایین‌ترین سطح از پروفیل (lowest profile) نیست. اما به‌راحتی می‌تواند خنک‌کننده‌های CPU که در مادربوردهای سازگار با DDR3 و مبتنی بر اینتل و ای‌ام‌دی هستند را در خود جای دهد.

این بسته حافظه با کانال دوگانه، برای عملکرد در سرعت ۱.۵V طراحی شده و زمان‌بندی‌های بسیار کوتاه دارد که به‌شکل ۹-۹-۹-۲۴ هستند. این بسته شامل دو مدول است که هرکدام ۴ گیگابایت هستند.

این حافظه وایپر سری ۳ DDR3-1600 که استاندارد XMP 1.3 را پاس کرده، در آزمایش پهنای باند حافظه عدد صحیح (integer) و عدد اعشاری (floating point) ساندرا، ۹/۲۱ گیگابیت بر ثانیه کسب کرد.

در آزمایش latency نیز این حافظه از پاتریوت ، ۸/۲۳ نانوثانیه کسب کرد. در آزمایش Aliens در برابر Predator هم این حافظه، سی‌پی‌یو را با پردازش ۶۲۰fps مشغول نگه داشت. وایپر سری ۳، در حال حاضر در بسته‌های دو و چهارکاناله و ظرفیت‌های ۸، ۱۶ و ۳۲ گیگابایت عرضه می‌شود.

اگر قرار است یک سیستم جدید تهیه کنید یا حافظه سیستم خود را روزآمدکنید، در این‌صورت وایپر سری ۳ از پاتریوت یکی از بهترین و ارزان‌ترین گزینه‌های ممکن خواهد بود.

Patriot 16GB Intel Extreme Masters
Memory Limited Edition DDR3-2133
(PVI316G213C1QK)

شرکت پاتریوت می‌گوید بسته حافظه وایپر سری ۳، ۱۶ گیگابایتی PC۳-۱۵۰۰۰ (۱۸۶۶ مگاهرتز) عملکرد بسیار بالایی‌دارد. این حافظه دارای محافظی حرارتی است که از هر لحاظ به‌جز رنگ، بسیار مشابه حافظه ۸ گیگابایتی است و پاتریوت آن را «Black Mamba» می‌نامد.

ابعاد این بسته حافظه، درست همانند حافظه ۱۶۰۰ مگاهرتزی است و بنابراین ما در پی ویرایشی پرسرعت‌تر و با ظرفیتی بالاتر از وایپر ۳ بودیم که در مادربوردهای مبتنی بر ای‌ام‌دی و اینتل، به‌درستی قرار بگیرد.

مقایسه رم پاتریوت با کورسیر

این بسته دوکانالی، استاندارد XMP 1.3 را پاس کرده و شامل دو مدول ۸ گیگابایتی است. این حافظه هم درست مثل وایپر قبلی، با همان ۱.۵V کار می‌کرد و دارای زمان‌بندی‌های اندک متفاوت ۱۰-۱۱-۱۰-۳۰ بود. اما باید قبول کرد که سرعت ۱۸۶۶ مگاهرتز برای آن بسیار زیاد است.

در آزمایش پهنای باند حافظه ساندرا، مامبای سیاه برای عدد صحیح، امتیاز ۴۲/۲۴ گیگابیت بر ثانیه و برای عدد اعشاری، امتیاز ۴۴/۲۴ گیگابیت بر ثانیه را کسب کرد. در آزمایش latency نیز این حافظه در اندکی بیشتر از ۲۴ نانوثانیه عمل کرد؛ اگرچه رقم اعشاری برای نانوثانیه، بسیار بسیار ناچیز است.

جای شگفتی نیست که این حافظه در آزمایش مربوط به بازی‌ها با وضوح پایین، عملکرد و سرعت بسیار بهتری داشت و همچنین ۸.۷fps بیشتر از حافظه قبلی کسب کرد.

این حافظه نیز در ظرفیت‌های ۸، ۱۶، و ۳۲ گیگابایتی در دسترس است و اگر به‌دنبال حافظه‌ای هستید که به‌لحاظ عملکرد بتواند با DDR3-1600 به‌خوبی رقابت کند، در این‌صورت حافظه وایپر سری ۳ از پاتریوت ، بیش از آن‌که انتظارش را دارید، می‌تواند خواسته شما را برآورده سازد.

Corsair 16GB Dominator
Platinum DDR3-2133
(CMD16GX3M4A2133C9)

شرکت پاتریوت ، حافظه ویرایش محدود Intel Extreme را نیز برای ما فرستاد. این حافظه، استاندارد XMP را پاس کرده، چهارکاناله و دارای ظرفیت ۱۶ گیگابایت است، و PC3-17000 (سرعت پردازش ۲۱۳۳ مگاهرتز) و شامل چهار مدول ۴ گیگابایتی است. این حافظه بسیار شبیه به مدول‌های وایپر سری ۳ است که پیش‌تر آن را توضیح دادیم.

مقایسه رم پاتریوت با کورسیر

همان‌طور که انتظار می‌رود، محافظ حرارتی آلومینیومی روی این مدول‌ها، یک سایه آبی‌رنگ از لوگوی اینتل است اما ابعاد PCB زیر آن، درست همانند ابعاد دو حافظه قبلی از پاتریوت است.
باید گفت که سازنده این حافظه، در وهله اول طرفداران بازی‌های ویدیویی و نیز محاسبه‌گران را مدنظر داشته است.

بنابر آنچه که پاتریوت اعلام کرده است، این حافظه برای بررسی سازگاری با آخرین پلتفرم‌های DDR3 اینتل، به‌طور دستی آزمایش شده تا از پایداری آن در محیط‌های بازی، اطمینان حاصل شود. البته ما فرض را بر آن می‌گیریم که این حافظه روی پلتفرم ای‌ام‌دی نیز اجرا می‌شود.

با درنظر داشتن سرعت بسیار بالای این بسته حافظه، باید گفت که دارای زمان‌بندی ۱۱-۱۱-۱۱-۲۷ است. ما انتظار داشتیم این حافظه گوی سبقت را از حافظه‌های دوکانالی برباید و اتفاقاً همین‌طور هم شد.

در آزمایش پهنای باند حافظه عدد صحیح و اعشاری ساندرا، حافظه آبی‌رنگ به‌ترتیب امتیازهای ۴۳ گیگابیت بر ثانیه و ۹۳/۴۲ مگابیت بر ثانیه را کسب کرد. در آزمایش latency حافظه، این بسته ۵/۲۲ نانوثانیه کسب کرد که برای پاتریوت بهترین امتیاز بود.

در آزمایش بازی با وضوح پایین نیز این حافظه ۶۲۶.۸fps کسب کرد. این بسته حافظه در ظرفیت‌های ۸، ۱۶، و ۳۲ گیگابایتی و با سرعت‌های اضافی در دسترس است؛ از جمله DDR3-1600 و DDR3-1833.

اگر به‌دنبال یک حافظه چهارکاناله برای تجهیزات بازی مبتنی بر اینتل خود هستید، در این صورت این حافظه ارزان‌قیمت و مبتنی بر وایپر ۳ را درنظر داشته باشید. اما از آنجا که این حافظه دارای ویرایش محدود است، شاید بهتر باشد زودتر آن را بخرید تا دست‌خالی برنگردید.

Corsair 16GB Vengeance DDR3-
۱۸۶۶ (CMZ16GX3M2A1866C9)

از زمان تأسیس کورسیر در سال ۱۹۹۴، این شرکت همواره به عرضه محصولات با عملکرد بالا برای بازی‌های پی‌سی و دیگر زمینه‌های مشابه مشهور بوده است.

مقایسه رم پاتریوت با کورسیر

اکنون زرّادخانه این شرکت شامل محصولات فلش، پی‌اس‌یو، درایوهای حالت جامد، بلندگو برای پی‌سی، هدست برای بازی‌ها، صفحه‌کلید برای بازی‌ها، ماوس‌های لیزری برای بازی‌ها، وسایل پایش و کنترل سیستم، محصولات خنک‌کننده، کیس پی‌سی، و البته حافظه است.

دامینیتور پلاتینوم، محصولی پیش‌قراول است که برتری‌های بسیاری را در زمینه فناوری به‌رخ شما می‌کشد. این حافظه ۱۶ گیگابایتی، یک نور تنظیم‌پذیر در امتداد لبه بالایی گرماخور (heatsink) دارد که می‌توانید برای تنظیم حالت روشنایی در کیس خود، آن را با یک لوله سبک (light pipe) دیگر انجام دهید.

این حافظه همچنین از فناوری DHX (تبادل حرارتی دومسیره) استفاده می‌کند. این فناوری برای به حداکثر رساندن جریان هوا به PCB طراحی شده تا به‌این ترتیب، حتی در شرایط استفاده بیش‌ از حد و overclocking هم پایداری مناسب تأمین شود.

حافظه دامینیتور پیاتینوم کورسیر از فناوری Corsair Link نیز پشتیبانی می‌کند. در واقع سیستم‌هایی که این فناوری ‌را دارند، به‌منظور تسهیل در رفع‌اشکال و overclocking دقیق‌تر، دمای DRAM و دیگر داده‌های پارامتری را نمایش می‌دهند. همچنین، از نمایشگرهای مربوط به فعالیت و نمایشگرهای دمای دینامیک پره‌های AirFlow و AirFlow Pro پشتیبانی می‌شود تا تجربه overclocking بهتری حاصل شود.

این حافظه ۱۶ گیگابایتی که استاندارد XMP ۱.۳ را نیز پاس کرده، با ۱.۵ V کار می‌کند، دارای سرعت کلاک ۲۱۳۳ مگاهرتز است و زمان‌بندی‌های ۹-۱۱-۱۰-۳۰ دارد. این حافظه در آزمایش پهنای باند حافظه عدد صحیح، ۳۹/۴۳ گیگابیت بر ثانیه و برای عدد اعشاری، ۵/۴۳ گیگابیت بر ثانیه به ثبت رساند.

در آزمایش latency حافظه نیز، دامینیتور پلاتینوم ۴/۲۱ نانوثانیه امتیاز کسب کرد. در زمینه AvP نیز، این محصول ۶۲۹.۸fps را به ثبت رساند. این مدل حافظه از کورسیر، از لحاظ زیبایی، خنک‌کاری و سرعت نظیر ندارد.

Corsair 16GB Vengeance DDR3-
۱۸۶۶ (CMZ16GX3M2A1866C9)

کسانی که بودجه زیادی برای خرید حافظه در اختیار ندارند، شرکت کورسیر بسته ۱۶ گیگابایتی DDR3-1866 ونجنس را عرضه می‌کند. این حافظه، یک بسته دوکانالی است که متشکل است از دو مدول ۸ گیگابایتی.

ما پیش‌تر هم این محصول را آزمایش کرده بودیم و بنابراین، با محافظ حرارتی آلومینیومی آن که تراشه‌های حافظه روی PCB را می‌پوشاند، آشنا هستیم. این محافظ حرارتی، در حدود ۲ سانتی‌متر بالای PCB از مدول را دربر می‌گیرد.

رنگ این محافظ‌ها، سیاه است و از لحاظ کارکرد، مشابه محافظ‌های حرارتی حافظه‌های پاتریوت هستند. حافظه ونجنس کورسیر استاندارد XMP 1.3 را پاس کرده و محافظ حرارتی آن در رنگ‌های طلایی، آبی و قرمز موجود است. این حافظه هم مثل بقیه با همان ۱.۵ V کار می‌کند و دارای زمان‌بندی‌های ۹-۱۰-۹-۲۷ است.

این حافظه در تست‌های ما به‌خوبی عمل کرد و در آزمایش‌های پهنای باند حافظه عدد صحیح و عدد اعشاری، به‌ترتیب امتیازهای ۵۷/۲۴ و ۵۴/۲۴ نانوثانیه را کسب کرد.

در آزمایش latency هم ۲/۲۳ نانوثانیه به ثبت رساند که در مقایسه با دیگران، البته مقدار متوسطی است. امتیاز آزمایش بازی با وضوح پایین برای این بسته حافظه، ۶۲۹.۹fps بود و به‌طور کلی، بهترین امتیاز را داشت.

اگر سرعت یا ظرفیت این بسته، آن چیزی نیست که شما به‌دنبالش هستید، در این‌صورت بهتر است بدانید که کورسیر حافظه ونجنس را در ظرفیت‌های مختلف، از ۴ تا ۶۴ گیگابایت و به‌صورت دو، سه و چهارکانالی و سرعت‌هایی از ۱۶۰۰ مگاهرتز تا ۲۴۰۰ مگاهرتز عرضه می‌کند.

آن دسته از طرفداران بازی‌ها که به‌دنبال مقدار زیادی فضای حافظه آن هم با بهای کم هستند، از بسته ونجنس DDR3-1866 لذت خواهند برد.

Corsair 16GB Vengeance
SO-DIMM DDR3-1600
(CMSX16GX3M2A1600C10)

معمولاً کسانی که به‌یکباره تصمیم می‌گیرند از نوت‌بوک‌های جدید برای کار یا بازی یا هردو استفاده کنند، علاقه چندانی به خواندن نتایج مرورها و آزمایش‌های ما ندارند.

اما این‌بار این‌طور نیست. در واقع، کورسیر یک حافظه SO-DIMM از نوع DDR3-1600 ونجنس برای ما فرستاد که برای روزآمد کردن نوت‌بوک‌های دارای قابلیت DDR3، بسیار ایده‌آل است.

مقایسه رم پاتریوت با کورسیر

اگر میخواهید یک مقایسه کلی درباره دوغول سازنده رم یعنی پاتریوت و کورسیر داشته باشید این مقاله را بخوانید!

این حافظه ۱۶ گیگابایتی، شامل دو مدول ۸ گیگابایتی است که با ۱.۵ V کار می‌کنند. زمان‌بندی‌های این حافظه نیز عبارتند از ۱۰-۱۰-۱۰-۲۷. در آزمایش‌های مربوط به پهنای باند حافظه عدد صحیح و عدد اعشاری، iBUYPOWER Valkyrie CZ-17 دوکاناله، به‌ترتیب ۸۷/۲۰ گیگابیت بر ثانیه و ۸۹/۲۰ گیگابیت بر ثانیه کسب کرد که برای این مدل، یک پیشرفت به‌شمار می‌رود.

در آزمایش latency، مدل CZ-17 توانست ۸/۲۶ نانوثانیه به ثبت برساند. در آزمایش بازی با وضوح پایین نیز حافظه نوت‌بوک ونجنس کورسیر توانست ۳۶۲.۵fps به‌دست بیاورد.
اگرچه این عدد بسیار کم‌تر از امتیاز سایرین بود اما باید توجه داشته باشید که ما این حافظه را با یک Core i7-3630QM اینتل ۴/۲ گیگاهرتزی آزمایش کردیم که البته یک گیگابایت آهسته‌تر از سیستم آزمایشی دسکتاپی است.

حافظه ونجنس در مقایسه با حافظه‌ای که با Valkyrie CZ-17 عرضه می‌شود، ۲.۵fps بیشتر امتیاز دارد.
اگر نوت‌بوک شما واقعاً به روزآمد حافظه نیاز دارد، در این‌صورت ونجنس SO-DIMM، یک گزینه ایده‌آل است و البته کورسیر حافظه‌هایی متناسب با ظرفیت و سرعت موردنظر شما عرضه می‌کند.

حافظه‌ای به‌یادماندنی
مدول‌های حافظه که در این آزمایش‌ها مورد بررسی قرار گرفتند، همگی باارزش هستند و می‌توانید از آنها برای تجهیزات جدید بازی، یا نوت‌بوک خود استفاده کنید. اکنون زمان بسیار مناسبی برای خریدن حافظه است و بنابر آنچه که در این مقاله توضیح داده شد، می‌توان خریدی آگاهانه انجام داد.

دیدگاه کاربران (0)
افزودن یک دیدگاه

    هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد