هارد SSD (هارد اس اس دی)
اضافه کردن هارد SSD ( هارد اس اس دی ) به کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ می تواند یکی از زیرکانه ترین ترفند ها برای افزایش سرعت رایانه ها برای اجرای دستورات باشد. کارایی بالای این حافظه به خاطر دسترسی مستقیم و بدون واسطه آن به داده ها می باشد.
به همین دلیل است که سرعت دسترسی این هارد ها بسیار بالا بوده و یکی از مزیت های هارد SSD نسبت به هارد دیسک های HDD به شمار می رود.
به بیانی دیگر عملکرد این هارد ها شبیه هارد دیسک کامپیوتر شماست اما سریعتر است.
در سال 1995 هاردSSD های مبتنی بر حافظه فلش عرضه شد که در صنایع نظامی و فضایی مورد استفاده قرار گرفتند که از مزایای این هارد ها می توان به مقاومت آن ها در برابر ضربات شدید، لرزش و تغییرات دما اشاره کرد.
در طی سال های 1970و 1980 این حافظه ها به عنوان حافظه ابر رایانه های IBM و چند شرکت دیگر استفاده شدند. قیمت بسیار بالای این هارد ها در آن زمان باعث شد که کسی رغبتی به استفاده ازآن ها را نداشته باشد. که پس ازتلاش های مجدانه شرکت ها بلاخره شرکت Storage TEK در اواخر دهه 1980 توانست اولین نوع هارد SSD ( هارد اس اس دی ) را ارائه نماید.
عامل برتری هارد SSD ( هارد اس اس دی ) نسبت به هارد دیسک در این است که هارد دیسک الکترومکانیکی است در حالی که هارد SSD الکترونیکی است. بدین معنی که هارد دیسک دارای اجزا و قطعات متحرک است به طوری که هارد دیسک HDD دارای صفحات مغناطیسی بوده که به دور محور خود در حال چرخشند و اطلاعات بر روی آن صفحات ذخیره می شوند که زمانی زیادی طول میکشد تا این دیسک ها بچرخند و در موقعیت تعیین شده برای خواندن و یا نوشتن اطلاعات قرار گیرند. بر خلاف هارد HDD ، هارد SSD هیچگونه قطعه متحرکی نداشته و اطلاعات را بر روی میکروچیپ ها ذخیره میکند، مثل فلش USB اما بسیار سریعتر. این ویژگی باعث شده تا برخی این هارد را دیسک حالت جامد نیز ترجمه کنند.
نوع کنترلر استفاده شده در هارد SSD (هارد اس اس دی) یکی از شاخص ترین فاکتور های این هارد می باشد. وظیفه کنترلر برقراری ارتباط بین حافظه داخل SSD با کامپیوتر میزبان است. همچنین می تواند اعمال کشف و تصحیح خطا (ECC) و رمزنگاری داده ها را انجام دهد. هارد دیسک در حدود 3 الی 4 برابر انرژی بیشتری نسبت به هاردSSD مصرف می کند. که در صورت استفاده از SSD به جای هارد دیسک در لپ تاپ، باتری لپ تاپ تان دیرتر خالی خواهد شد.
هارد SSD دارای ویژگی های بسیاری است از جمله اینکه دارای قدرت بسیار بالایی در انتقال اطلاعات است و برخلاف هم نوع های خود صرفه جویی خوبی در مصرف برق دارد و حرارتی که تولید می کند بسیار کمتر است داشتن همین سه ویژگی باعث شده دارای طول عمر بیشتری باشد و در نتیجه منجر به این مسئله می شود که طول عمر باتری لپ تاپ نیز زیاد شود. هارد SSD دارای قابلیت عیب یابی و رفع آنهاست و در نتیجه با فایل های خراب مواجه نخواهید شد. همچنین این نوع هاردها دارای اطمینان پذیری بالایی نیز هستند.