ويژگي اسپيكر خوب

ويژگي اسپيكر خوب

گوش انسان با اسپيكر در ارتباط است پس بايد اسپيكر از لحاظ كيفيت عالي باشد چون براي شنونده اهميت بسزايي خواهد داشت. در زمان خريد بسیاري از مردم به ظاهر و زيبايي اسپيكر توجه مي نمايند و حواس خود را به اين موضوع كه اسپيكر بايد داراي كيفيت خوب باشد نمي دهند و تنها كاري كه ممکن است انجام دهند این است که به وات خروجي اسپيکر توجه کنند .

شما می توانید با خواندن اين مقاله در سایت تخت جمشید نكات لازم برای انتخاب يك اسپيكر خوب را یاد بگیرید .

اندازه اسپیکر

سايز اسپیکر در كيفيت خروجي صداي آن تأثيرگذار مي باشد.اگر دقت كرده باشيد به این نکته پي برده ايد كه اسپیکر های بزرگتر كيفيت صداي خروجي بسيار بالاتر و بهتر از اسپيكر هاي کوچکتر دارند، تا آنجا كه سايز ووفرها اثر دارند. براي نمونه باس یک ووفر 6 واتی زيادتر از 4 ووفر کوچک 3 واتی مي باشد.

وات خروجی

شاخص ترين ويژگي یک اسپیکر مقدار وات خروجی آن مي باشد که اگر وات خروجي مقدار بالايي داشته باشد توان صدای خروجی نيز زياد مي باشد، قابل ذكر است که برخي شرکت های سازنده از وات اسمی در اسپيكر استفاده می کنند .

اگر در مشخصات اسپیکر 2 عدد وات خروجی نوشته شده بود بدانيد كه عدد کوچکتر برابر است با وات خروجي اسپيكر كه مقدار واقعي آن است.

فرکانس خروجی

ممكن است در ويژگي هاي اسپیکر با اين مقدار 38Hertz - 22000Hertz رو به رو شويد، كه مقداركم مربوط به باس است كه هرچه این عدد کوچکتر شود باس عمیق تری را خواهید داشت ، كلاً اگر فرکانس کاری پایین، کمتر از 50 هرتز باشد اين مقدار كافي مي باشد.

حساسیت اسپیکر

در انتخاب اسپیکر حساسیت آن نيز مهم مي باشد، كه در اصل رابطه کیفیت بین اسپیکر و پخش کننده را مشخص مي نمايد.حساسیت معمول مقدار ان برابر است با 88db/Watt و حساسیت مناسب برابر با مقدار 90db/Watt است. اگر اسپيكر انتخابي شما داراي حساسیت 90db است بدانيد كه اين مقدار براي يك اسپيكر خوب مناسب است. براي هدفون ها مقدار حساسيت به 120db خواهد رسيد.

امپدانس اسپیکر

در ويژگي هاي یک اسپیکر عدد 8Ohm را حتماً ديده ايد. فكر نكنيد که عدد امپدانس تنها محدود به عدد 8 است. بين امپدانس با فرکانس رابطه مستقيم برقرار است، بسته به مقدار فرکانس این عدد بین 3.6 تا 14 اهم تغيير دارد و امپدانس متوسط مقدار8 اهم مي باشد.

پايه ها

با توجه به اندازه اسپيكر اگر شما از اسپيكر هاي كوچك كه فقط براي گوش دادن به موسيقي كاربرد دارند بهره مي بريد نياز به پايه اسپيكر نداريد، زيرا می توانید به اسانی آنها را روي ميز كامپيوتر بگذارید ولي ممكن است اسپيكر انتخابي شما يك اسپيكر 4/1 يا 5/1 باشد، كه بايستي اين اطمينان را بدست آوريد كه در مكان خوب با تعداد كافي پايه قرار گرفته باشد. چون وقتي بخواهيد اسپيكرها را در پشت سرتان روي يك ديوار يا حتي روي پايه اي قرار دهيد متوجه خواهيد شد.

كنترل ها

برخي از اسپيكر ها داراي كنترل مي باشند كه براي شما اين امكان را فراهم مي نمايند كه صداي اسپيكرها را بي آنكه جا به جا شويد كم و زياد نماييد به عنوان مثال همه كنترل هاي صدا روي sub woofer قرار گرفته اند و از اين قابليت بهره مي برند.

ورودي صدا

با انتخاب يك اسپيكر استريو 2/1 فقط نياز به كانالهاي چپ و راست آنالوگ داريد. ولي براي اسپيكرهايی با سيستم صداي فراگير چهار نقطه اي نياز به داشتن چهار كانال جداگانه ورودي صدا براي سيستم اسپيكر خواهيد داشت چون اين اسپيكر پيچيده تر از اسپيكر ساده است.چرا كه ورودی اسپیكر ها ورودی آمپلی فایر از خروجی پری آمپلی فایر كارت صوت كامپوتر میباشد پس دامنه ولتاژ ورودی آن باید مابین 200 میلی ولت باشد .

قابل ذكر است كه چرا ورودی اسپیكر ها ورودی آمپلی فایر از خروجی پری آمپلی فایر كارت صوت است به خاط اينكه دامنه ولتاژ ورودی بين 200 میلی ولت تا 2 ولت است تا زماني كه بوسيله ي كامپیوتر صدا زياد مي شود ، شكست موج در ورودی داشته باشد و صداي مخرب و نا هنجار ايجاد نگردد .

ورودی اسپیكرها بايستي در مقابل جریان مستقیم یا DC از امنيت برخوردار باشد. یك ایزوله فركانسی نيز در ورودی اسپیكر جاسازي شده است تا فركانسهای مزاحم در آمپلی فایر وارد نشود .

ولوم ها از جنس خوب باشد تا دچار خرخر در بلندگو نشود .

جك های اتصال استاندارد باشد و منجر به زيان رساندن جك مادگی برد نشود . بلندگوها ازصفحه اتصال ابری برخوردار باشند و جنس مرغوب با امكان ارتجاعی رو به افزايش به ويژه در باند ووفر دارا باشد تا كل پهنای باند و حجم صدا به خوبي نشان داده شود.

اميدواريم كه در اين مقاله توانسته باشيم شما را در انتخاب يك اسپيكر خوب راهنمايي كرده باشيم و از مطالب استفاده بهينه را كسب نموده باشيد و بهترين انتخاب را براي اسپيكر داشته باشيد.

دیدگاه کاربران (2)
افزودن یک دیدگاه

  1. عالی بابت توضیحات

    ممنون از شما