ویژگی كارت گرافيك

ویژگی كارت گرافيك

كارت گرافيك ایسونیک یکی از کارت گرافیک های خوب است ، این قطعه نقش بسيار مهمي را ایفا می کند و نبايد از آن چشم پوشي نمود. از گذشته تا به امروز كيفيت و ویژگی كارت گرافيكي بهتر از قبل و رو به رشد است.

كارت گرافيك مانند يك اينترفيس يا يك كارت قابل تعويض يا قابل توسعه در كامپيوتر مي باشد و ویژگی و قابليت تعويض شدن با كارت ديگر را دارد براي اين كار مادر برد بايد اسلات AGP داشته باشد.

برای اگاهی از ویژگی کارت گرافیک و مادربرد ایسونیک به سایت تخت جمشید مراجعه نمایید .

كارت گرافيك به صورت onboard نيز طراحي شده است كه در لپ تاپ يا مادربردهاي عمومي بكار مي رود و قابليت تعويض ندارد.

با صرف نظر از اينكه كارت گرافيكي onboard يا قابل تعويض است مي توانيم بگوييم كه رابط گرافيكي از سه بخش تشكيل شده است:

يك چيپ ست گرافيكي با برندهاي ATI , Matrox , Nivadia , S3 , Intel مي باشد كه كار چيپ ست گرافيكي اين است كه سيگنلهايي كه مانيتور بايد از يك تصوير دريافت كند را مي سازد.

نمونه هايي از رم مانند EDO , SGRAM يا VRAM را شامل مي شود چرا كه حافظه RAM براي به ياد آوري تصوير كامل صفحه نمايش در هر لحظه لازم است.احتمال دارد كه كارت گرافيك از حافظه اصلي مادر برد بهره ببرد.

RAMDAC مبدل سيگنالهاي ديجيتال به آنالوگ است.

كارت گرافيكي CPU را حمايت مي كند :در كارت گرافيك يك تابع موجود است كه كار پشتيباني براي CPU انجام مي دهد و به آن پروسسور مي گويند.

رم در كارت گرافيك :

كارتهاي گرافيك اصولاً مقدار مشخصي RAM دارند كه فريم بافر ناميده مي شود. ولي مهم است كه بدانيم چه ميزان RAM ؟ چون عمق رنگ در رزولوشن بالا مهم است و چه نوع رم؟چون سرعت بالا ضروري است.

رم گرافيكي براي نگهداري تصوير بزرگ مانيتور در حافظه ضروري مي باشد. ابتدا CPU اطلاعات را به كارت گرافيك منتقل مي كند و پروسسور يك تصوير براي مانيتور توليد مي كند و آن را در RAM گرافيك ذخيره و نگهداري مي نمايد. اين تصوير يك bitmap بزرگ است كه براي بروز رساني پيوسته تصوير مانيتور بكار مي رود.

مقدار RAM

كارت گرافيكهاي قديمي مقدارشان 1و 2و4 مگابايت حافظه بود. ولي مقدار واقعي براي حافظه چقدر نياز است؟ براي بكار گيري دو بعدي معمولي رنگهاي 16 بيت مناسب است. تمام RAM گرافيكي براي ذخيره Bitmap بكار نمي رود.

مثلاً اگر از يك رم گرافيكي 4 مگابايت به جاي 2 مگابايت براي رزولوشن 800 در 600 بهره ببريد سرعت بالاتري را درك مي نماييد در اين صورت اطلاعات همزمان از رم خوانده و روي رم نوشته مي شوند كه براي هر كدام از اين موارد cell هاي مختلف مصرف مي شود و در استفاده هاي سه بعدي كه كيفيت بالاي تصوير را خواهانیم از كارتهاي گرافيكي با رم گرافيكي 16 و 32 مگابايت استفاده مي شود .

انواع رم فقط در اينجا نام برده مي شوند: VRAM ، UMA و DVMT، RAMDAC

در قديم كه كارتهاي گرافيكي به شكل flat بوده و از نوع هوشمند نبودند اطلاعات و سيگنالها را از CPU دريافت و به مانيتور هدايت مي كردند و جز اين مورد كار ديگری را انجام نمي دادند و سي پي يو محاسبات مربوط به توليد تصوير مانيتور را به عهده داشت و بايستي اطلاعات فراواني براي توليد تصوير نو از RAM به كارت گرافيك مي فرستاد.

براي ديدن مشخصات کارت گرافیک مي توان بدين صورت عمل نمود :

روی (Desktop) كليك راست نموده و از منوي مشاهده شده گزینه Properties را انتخاب نماييد، سپس به تب Settingرفته و دکمه Advance را كليك نماييد . در پنجره باز شده با نام کارت گرافیک موجود در سيستم میتوانید در تب Adapter مشخصات کارت گرافيك را ببينيد.

مادربردهایی با گرافیک onboard داراي مزايا و معايبي مي باشد كه در ادامه به آن مي پردازيم :

مزايا

قیمت مادربردهاي onboard نسبت به مادربردهای معمولی كم هزينه تر است.

لازم به تهيه کارت گرافیک نيست.

کارت گرافیک با مادربرد سازگاري دارد.

معایب

از حافظه رم سیستم استفاده مي كند.

چون پردازشهای گرافیکی در CPU انجام مي شود، سرعت سیستم رو به كاهش است..

در این مادربردها از شکاف های PCI کمتری استفاده شده است ولي در مادربردهای معمولی اين شكاف ها بيشتر است.

دیدگاه کاربران (0)
افزودن یک دیدگاه

    هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد