اگر در سالهای اخیر زمانی را در اینترنت سپری کردهاید، چه در یوتیوب، چه در رسانههای اجتماعی یا مرورگرهای وب، احتمالاً یک یا دو بار با کلماتی مانند «streamer» یا «streaming» برخورد کردهاید. در حالی که استریم کلمهای است که برای توصیف تماشای درخواستی ویدیوها در سرویسهایی مانند نتفلیکس و یوتیوب استفاده میشود، اما این تنها کاربرد این کلمه نیست.
در واقع، استریمرهایی در سرتاسر جهان وجود دارند که روزهای خود را با یک جامعه در حال رشد پر از طرفداران پرشور، صرف پول و تفریح میکنند. با افزایش استریم در هر سال و پیوستن استریمرهای بیشتری از همه اقشار به آن، بهتر است زمانی را صرف کرده تا با استریمر بیشتر آشنا شوید. اما برای انجام این کار، باید به یک سوال ساده پاسخ دهید؛ استریمر کیست؟ از بازیکنان حرفهای بازیهای ویدیویی مانند Shroud گرفته تا شخصی که در هفته 40 ساعت مشغول استریم کردن است، میتواند استریمر را تعریف کند.
در این مقاله از گروه مهندسین تخت جمشید تصمیم داریم بیشتر با استریمر آشنا شده و درباره نحوه تبدیل شدن به یک استریمر بیشتر صحبت کنیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
جهت خرید صندلی حرفه ای گیمنیگ و میز حرفه ای گیم کلیک کنید.
استریمر کیست؟
به شخصی که بازیهای ویدیویی را به صورت زنده برای مخاطبان پخش میکند، استریمر گفته میشود. پخشکنندههای ویدیوهای سرگرم کننده میتوانند از طریق کمکهای مالی بینندگان و تبلیغات کالا درآمد کسب کنند. پخش کنندههای محبوب میتوانند بیش از 20000 بیننده داشته باشند. معمولا استریمر به وسیله میکروفون و دوربین با بینندگان صحبت میکند و بینندگان میتوانند از طریق یک کانال چت اختصاصی پاسخ دهند.
Merriam-Webster، استریم را به عنوان «عمل، فرآیند یا نمونهای از جریان داده یا دسترسی به دادههایی که در حال پخش است» تعریف میکند. به عبارت ساده تر، استریم زمانی رخ میدهد که از اینترنت در تلفن، رایانه، کنسول بازی و غیره برای دسترسی فوری به یک سرویس بدون انتظار استفاده میکنید.
نمونههایی دیگر از انواع استریم عبارتند از تماشای فیلمها و سریالهای تلویزیونی از طریق نتفلیکس، تماشای ویدیوهای دستور غذا در فیس بوک، گوش دادن به آخرین آلبوم تیلور سویفت در Spotify و غیره.
مفهوم استریم کردن بازی چیست؟
استریم کردن نوعی تکنولوژی است که برای انتقال محتوا در بین لوازم هوشمند مانند کامپیوتر و گوشی، توسط اینترنت استفاده میشود. اصل این تکنولوژی معمولاً شامل انتقال صدا و تصویر است. استریم کردن بازی به معنای پخش جریان بازی به صورت آنلاین در اینترنت است. انتقال داده به وسیله استریم به صورت هم زمان انجام میشود. در هنگام استریم کردن بازی، مخاطب به طور همزمان میتواند جریان بازی شما را ببیند و بشنود. در استریم کردن بازی، برخلاف دانلود کردن، دادههای منتقل شده پس از استفاده به صورت اتوماتیک حذف میشوند. شما میتوانید به این دادهها بدون این که دانلود شوند دسترسی داشته و فقط به صورت آنلاین قابل پخش هستند.
Twitch از شرکتهای محبوبی است که به طور معمول برای مشاهده و استریم کردن بازی از آن استفاده میشود. این سرویس در ابتدا به صورت انحصاری در زمینه استریم بازیهای ویدویی فعالیت میکرد، اما به مرور زمان در زمینههای دیگر مانند موسیقی، هنر، سریالهای تلویزیونی و... نیز به فعالیت پرداخت. امروزه افراد بسیاری از طریق سرویس توییچ و استریم کردن کسب درآمد میکنند.
تجهیزات مورد نیاز برای استریمر حرفهای
قبل از هرچیز باید هدف خود را از استریم کردن مشخص نمایید. این که آیا برای کسب درآمد یا صرفاً برای سرگرمی استریم میکنید، بسیار مهم است. در هریک از این موارد به تجهیزات ویژهای نیاز خواهید داشت. اول از همه، به یک حساب کاربری در سرویسهای مختلفی که میخواهید استریم کنید مانند Twitch، YouTube و غیره نیاز دارید.
هنگامیکه حساب کاربری خود را درست کردید، باید تجهیزات اولیه خود را فراهم کنید. اگر شما یک کنسول بازی ویدیوییXbox یا PS دارید، عالی است! اما اگر میخواهید چهره خود را نشان دهید، به یک هدست و مهمتر از آن به یک دوربین باکیفیت نیز نیاز دارید. از طرف دیگر، اگر نمیخواهید در استریم خود صحبت کنید یا چهره خود را نشان دهید، میتوانید مستقیماً از طریق آن دو کنسول بدون هیچ گونه تجهیزات اضافی، به صورت زنده استریم کنید. با این حال، توصیه میکنیم حداقل با استفاده از میکروفون با بینندگان خود ارتباط برقرار کرده تا فرآیند بازی خسته کننده نشود و حساب شما را ترک نکنند.
اگر یک کامپیوتر یا لپ تاپ بازی دارید، استریم کردن، حتی از یک کنسول بازی آسانتر است. سرویسهایی وجود دارند که به شما امکان میدهند مستقیماً از صفحه نمایش خود بدون نیاز به هیچ دستگاه خارجی استریم کنید. نرم افزارهایی مانند OBS و Shadowplay این امکان را برای شما فراهم میکنند.
با این حال، استریم کردن از طریق ایکس باس و پی اس کمی سختتر است، زیرا برای شروع باید مقداری پول خرج کنید. اگر میخواهید جدیدترین بازی نینتندو سوییچ را پخش کنید یا فقط بازیهای PS و Xbox را با کیفیت 4K استریم کنید، به یک کارت ضبط نیز نیاز دارید. بهترین برندها برای این کار برند ریزر، AVerMedia و Elgato هستند.
اگر هنوز برای تهیه تجهیزات بودجه کافی ندارید، بهتر است روی اصول اولیه بازی تمرکز کنید. زمانی که مهارت کافی کسب کردید، یک میکروفن، یک دوربین مناسب، سه پایه، لوازم نورپردازی و سایر لوازمی که نیاز دارید را تهیه کرده و شروع به استریم کردن بازی خود کنید. ما در گروه مهندسین تخت جمشید، آمادهایم تا تمامی تجهیزات مورد نیاز شما برای استریم را با قیمتی مناسب و منطقی در اختیارتان قرار دهیم.
آیا گیمر و استریمر تفاوت دارند؟
هر فردی که بازی میکند، استریمر یا گیمر نیست. هر کدام از این دو دارای ویژگیهای خاص خود هستند و تفاوتهایی با هم دارند. گیمر میتواند استریمر باشد. اما استریمر معمولاً به دنبال کسب درآمد از حرفه خود بوده و تمرکزش را روی کسب درآمد گذاشته است. گیمر بیشتر به بازی اهمیت میدهد و تمایل دارد در مسابقات بین المللی شرکت کرده و رقیبان خود را شکست دهد. گیمرها خورهی بازی هستند و به چیز دیگری فکر نمیکنند. اما استریمر بیشتر به دنبال جذب مخاطب برای تماشای بازی خود است.
گیمرها ترجیح میدهند در تنهایی و در اتاق خود بازی مورد علاقهشان را دنبال کنند و علاقهای به تشویق شدن از سوی دیگران ندارند. ایجاد مزاحمت برای گیمرها حکم مرگ را دارد، زیرا به باخت آنها منجر میشود. اما استریمر در حضور افراد زیادی بازی کرده و نیازی به تنهایی و سکوت ندارد. از دیگر تفاوتهای گیمر و استریمر میتوان به گروهی بازی کردن اشاره کرد. بیشتر گیمرهای حرفهای معمولاً تیمی تشکیل داده و به صورت گروهی به رقابت پرداخته و بازی میکنند؛ اما استریمرها ترجیح میدهند به صورت تکی فرآیند بازی را دنبال کنند.
یک استریمر شاید بازیکن خوبی نباشد، اما میتواند نمایش خوبی اجرا کرده و با اجرای نمایش، این موضوع را پوشش دهد و به این ترتیب مخاطب را به سمت خود جذب کند. اگر تصویر استریمر نیز در هنگام بازی پخش شود و دائم با مخاطب صحبت کند، فرآیند بازی جذابتر شده و مخاطب بیشتر جذب نمایش میشود تا بازی کردن. در صورتی که ممکن است یک گیمر ساعتها غرق بازی شده و یک کلمه هم صحبت نکند. گیمر ترجیح میدهد، بدون درگیر شدن در موضوعات دیگر بازی خود را تمام کرده و در آن پیروز شود. البته اگر شما یک گیمر حرفهای هستید، باز هم میتوانید یک استریمر باشید، اما باید بتوانید به خوبی صحبت کرده و توانایی اجرای نمایش در حین بازی را داشته باشید.
آیا استریمرها تهدید در فضای مجازی محسوب میشوند؟
استریمر نیز مانند تمامی تولید کنندگان محتوا نیاز به کسب درآمد دارد. استریمر ساعتها پشت کنسول بازی یا سیستم گیمینگ خود نشسته تا بتواند با بازی کردن، یک محتوای باکیفیت برای مخاطبان و علاقهمندان به بازی تهیه کند. به این ترتیب با جذب مخاطب و تولید محتوای باکیفیت به کسب درآمد میپردازد. مخاطب با نگاه کردن به جریان بازی و جذب شدن به آن، میتواند از طریق سرویسهایی مانند زرین پال و به اختیار خود از استریمر محبوبش حمایت مالی انجام دهد. به این نوع حماست مالی اصطلاحاً Donate گفته میشود. این حمایت کاملاً اختیاری انجام شده و نشاندهنده علاقه مخاطب به استریمر محبوب خود است. هیچ فردی مجبور به پرداخت نیست و استریمرها به هیچ عنوان مخاطب خود را مجبور به پرداخت نخواهند کرد.
تمامی مخاطبان استریمر گیمرها، افرادی هستند که به بازی کردن علاقهمندند و از تماشای آن لذت میبرند. این که مخاطب تمایل دارد از بازیکن و استریمر خود حمایت مالی کرده و مبلغی را برای تماشای بازی پرداخت کند، به هیچ عنوان کلاهبرداری نیست و این موضوع تهدیدی برای فضای مجازی محسوب نمیشود.
مشاهده قیمت میکروفون استریم و نورپردازی استریم کلیک کنید.
جمع بندی
در این مقاله از گروه مهندسین تخت جمشید در مورد استریم و استریمر به بحث پرداختیم. امروزه با گسترش فناوری، شرکتهای بزرگی در بخش استریم سرمایهگذاری کرده و افراد زیادی از این جریان کسب درآمد میکنند. سرویس توییچ نیز از ابتدا تا به امروز تحولی عظیم در زمینه بازیهای ویدیوی داشته و مخاطبان زیادی را به سوی خود جذب کرده است. صنعت گیمینگ تا پیش از استریم، چنین گسترده نبود و در حال حاضر از گیمرهای حرفهای گرفته تا استریمرها در این صنعت به فعالیت میپردازند.
امیداوریم در این مقاله توانسته باشیم اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیارتان قرار دهیم، شما نیز اگر اطلاعاتی در زمینه استریم و نحوه تبدیل شدن به استریمر دارید، در قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید. اگر در مراحل تبدیل شدن به یک استریمر حرفهای، نیاز به تجهیزات ویژه دارید، برای خرید تجهیزات استریم خود، روی گروه مهندسین تخت جمشید حساب کنید.