اینترنت اشیا چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اینترنت اشیا چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اینترنت اشیا (IoT) شبکه‌ای از دستگاه‌هاست که داده‌ها را به یک پلتفرم تغذیه می‌کند تا ارتباطات و کنترل خودکار را امکان پذیر کند. اینترنت اشیا ماشین‌ها را به ماشین‌های دیگر و همچنین افراد متصل می‌کند. در واقع اتصالات فیزیکی را به دیجیتال متصل می‌کند. در این نوشتار از گروه مهندسین تخت جمشید با اینترنت اشیا و کاربردهای آن بیشتر آشنا خواهیم شد.  

اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا (Internet of Things) که به اختصار IoT نامیده می‌شود، شبکه ای از اشیاء فیزیکی است که با حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری‌ها به منظور اتصال و تبادل داده‌ها با دستگاه‌ها و سیستم‌های دیگر از طریق اینترنت ارتباط برقرار می‌کنند.

اینترنت اشیا چیزی فراتر از کامپیوترها و گوشی‌های هوشمند است و به بر طیف وسیعی از اشیا، فرآیندها و محیط اشاره دارد. این دستگاه‌ها از اشیاء خانگی معمولی گرفته تا ابزارهای صنعتی پیچیده را شامل می‌شود. اینترنت اشیا در واقع مفهوم بسیار ساده‌ای است و معنای آن این است که همه چیز در جهان به اینترنت متصل است. امروزه بیش از 10 میلیارد دستگاه اینترنت اشیا متصل وجود دارد که کارشناسان انتظار دارند این تعداد تا سال 2025 به 22 میلیارد برسد.

کاربرد اینترنت اشیا

کاربردهای اینترنت اشیا

این ارتباط یکپارچه بین ماشین‌ها، انسان‌ها و داده‌ها به این معنی است که اینترنت اشیا فرآیندها را ساده، بهبود بخشیده و خودکار می‌کند. حسگرها، همراه با اتصال و هوش مصنوعی، این پتانسیل را دارند که چندین سیستم را کارآمدتر کنند. هزینه‌ها را در مناطقی کاهش می‌دهد که از نظر تاریخی امکان پذیر نبود.

دلیل گسترش اینترنت اشیا عمدتاً پیشرفت فناوری است. سخت افزار کم هزینه و کم انرژی مانند سنسورها و برچسب‌های RFID در حال حاضر فراوان هستند. شبکه‌های بی‌سیم و شبکه‌های سلولی جدیدتر پهنای باند بالای مورد نیاز برای اجرای یک سیستم اینترنت اشیا را تضمین می‌کنند. الگوریتم‌های یادگیری ماشین پیچیده و پیشرفته شده‌اند و تجزیه و تحلیل سریع داده‌ها را ارائه می‌دهند. همچنین، رایانش ابری به سیستم‌ها اجازه می‌دهد تا داده‌ها را به راحتی ذخیره، انتقال و تجزیه و تحلیل کنند.

علاوه بر پیشرفت‌های تکنولوژیکی، مشکلات کنونی جهانی ایجاب می‌کند که همه صنایع برای راه حل به اینترنت اشیا نگاه کنند. برای مثال، «تعهد آب و هوا» ابتکاری است که سازمان‌های بین‌المللی مانند مرسدس بنز، آمازون، مایکروسافت و یونیلور با آن همسو شده‌اند. این یک هدف بلندپروازانه را برای صفر کردن انتشار خالص کربن تا سال 2040 بیان می‌کند. افزایش رویدادهای آب و هوایی شدید مانند آتش سوزی‌های جنگلی و سیل منجر به این ابتکار عمل شده است. شرکت‌ها در حال سرمایه‌گذاری در مدیریت انرژی و منابع مبتنی بر اینترنت اشیا هستند تا این موضوع را به واقعیت تبدیل کنند.

همه برنامه‌های کاربردی بی حد و حصر در فضای اینترنت اشیا ظاهر می‌شوند. برخی هنوز تجربی هستند، در حالی که برخی دیگر به خوبی تثبیت شده اند. در زیر برخی از کاربردهای اینترنت اشیاه در سراسر جهان را بیان کرده‌ایم.

اینترنت اشیا

6 کاربرد برتر اینترنت اشیا در سال 2022

برخی از برنامه‌های کاربردی اینترنت اشیا که بیشتر مورد بررسی قرار گرفته اند عبارتند از:

1. ایجاد راه حل‌های سازمانی بهتر

شرکت‌های بزرگ کارکنان فناوری اطلاعات را برای ایجاد، نگهداری و نظارت بر زیرساخت‌های فناوری خود اختصاص داده اند. یک راه حل امنیتی مبتنی بر اینترنت اشیا از داده‌های بلادرنگ برای ارائه تاکتیک‌های کاهش و جلوگیری از حملات امنیت سایبری استفاده می‌کند. حتی می‌تواند پاسخ‌های حادثه و سیاست‌های امنیتی را بر اساس فعالیت شبکه آماده کند. یکی دیگر از کاربردهای آشکار اینترنت اشیا، تصمیم گیری بر اساس تجزیه و تحلیل مشتری است. پیش از این هرگز شرکت‌ها داده‌های بی درنگ زیادی برای کار با آنها نداشتند.

2. یکپارچه سازی خانه‌های هوشمند

قابل مشاهده ترین کاربرد اینترنت اشیا، خانه هوشمند است. در یک خانه هوشمند از حسگرها برای کنترل و مدیریت روشنایی و همچنین در سیستم‌های امنیتی جهت افزایش امنیت ساختمان استفاده می‌شود. خانه هوشمند یک نسخه کوچک از یک شهر هوشمند است که می‌توان به راحتی کاربردهای اینترنت اشیا را در آن مشاهده کرد.

3. کشاورزی

کشاورزی به عنوان یک صنعت می‌تواند به طور گسترده از اینترنت اشیا بهره مند شود. تخمین زده می‌شود که جمعیت انسانی جهان تا سال 2050 به حدود 10 میلیارد نفر افزایش یابد. به این ترتیب، دولت‌ها افزایش سیستم‌های کشاورزی را در اولویت قرار داده اند. این، همراه با تغییرات آب و هوایی، کشاورزان را وادار کرده است که فناوری را با کشت تطبیق دهند. سنسورها برای ارائه جزئیات شیمی خاک و پروفیل کود استفاده می‌شوند. سطوح CO2، رطوبت، دما، سطح اسیدیته و وجود مواد مغذی مناسب، همگی به برداشت خوب کمک می‌کنند.

آبیاری هوشمند یک برنامه IoT برای تنظیم و استفاده کارآمد از آب برای کشاورزی است. در این روش سیستم آبیاری زمانی شروع به کار می‌کند که سطح خاک خشک شود. همچنین پس از رسیدن به سطح مناسبی از رطوبت، آبیاری خاک متوقف می‌شود. استفاده از اینترنت اشیا در این روش از هدر رفت آب جلوگیری می‌کند. علاوه بر این داده‌های ارائه شده توسط این حسگرها به کشاورزان اجازه می‌دهد تا در مورد پارامترهای رشد ایده آل و کودهای مناسب تصمیم گیری کنند. 

4. ساخت شهرهای هوشمند

شهر هوشمند شهری است که از حسگرها و فناوری سلولی یا بی‌سیم استفاده می‌کند که در بیشتر مکان‌ها مانند تیر چراغ‌ها و آنتن‌ها قرار گرفته‌اند. جنبه‌های مختلفی هستند که می‌توان از اینترنت اشیا برای هوشمندسازی یک شهر استفاده کرد از جمله:

·        مدیریت ترافیک: یکی از مهم‌ترین کاربردهای اینترنت اشیا استفاده در ترافیک‌‌های جاده‌ای و مدریت آن‌هاست. با استفاده از این تکنولوژی جدید می‌توان به راحتی مسیرهای پرترافیک جاده‌ای را شناسایی کرده و برای آن برنامه ریزی نمود.

·        پایش آلودگی: یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که سال‌هاست کشورهای جهان با آن روبه رو هستند مشکل آلودگی هواست. با استفاده از اینترنت اشیا می‌توان داده‌های مربوط به آلودگی و کیفیت هوا را جمع آوری کرده و برای آن برنامه ریزی کرد.

·        مدیریت منابع: یکی از مهم‌ترین عوامل برای مدیریت یک شهر مدیریت زباله، آب و برق است. در مدیریت آب، سنسورها به صورت داخلی یا خارجی به کنتورهای آب برای بررسی و کنترل آن‌ها متصل می‌شوند. سیستم‌های مدیریت پسماند مبتنی بر اینترنت اشیا، نقشه‌برداری جغرافیایی تولید زباله را تولید می‌کنند. و در نهایت مدیریت برق به شکل یک شبکه هوشمند ارائه می‌شود.

·        مدیریت زیرساختهای شهری: بسیاری از زیرساخت‌های شهری مانند تعییر و نگهداری از چراغ‌ها، جاده‌های شهری یا بین شهری، پارک‌ها و خطوط گازرسانی نیاز به هزینه زیادی خواهد داشت. کار تعمیر در هر یک از این موارد ممکن است باعث اختلال در عملکرد روزمره مردم شود. با استفاده از اینترنت اشیا می‌توان بسیاری از این مسائل را رفع و رجوع کرد و به این ترتیب در بسیاری از هزینه‌ها صرفه جویی نمود.

·        مدیریت بلایا: از اینترنت اشیا می‌توان برای اطلاع از بلایای طبیعی قبل از وقوع استفاده کرد. به عنوان مثال در مناطق زلزله خیز می‌توان احتمال وقوع زلزله را قبل از رخداد آن پیش بینی کرد.

·        استفاده در کارخانه‌ها: اکثر کارخانه‌ها برای تعمیر و نگهداری از سیستم‌های مدیریت دارایی سازمانی (EAM) و سیستم‌های مدیریت نگهداری کامپیوتری (CMMS) استفاده می‌کنند. ترکیب این سنسورها با حسگرهای مجهز به اینترنت اشیا، عمر فیزیکی ماشین‌ها را افزایش داده و در دسترس بودن و قابلیت اطمینان را تضمین می‌کند.

قابلیت های اینترنت اشیا

5. استفاده در بهداشت

کاربرد اینترنت اشیا در صنعت بهداشت، بسیار از فرآیندها را تسریع کرده است. اینترنت اشیا پیوند بسیار کارآمدتری بین بیماران، پزشکان و داروها فراهم می‌کند. اتصال سنسورها به بیمار در خانه به پزشکان امکان می‌دهد آنها را از راه دور نظارت کنند. ناهنجاری مداوم پارامترها بلافاصله به پزشک هشدار می‌دهد و اقدام پیشگیرانه انجام می‌شود. پزشکان می‌توانند از اینترنت اشیا برای نظارت بر بیماران در معرض خطر مانند افراد مسن و کسانی که از بیماری‌های مزمن رنج می‌برند استفاده کنند.

علاوه بر نظارت، اینترنت اشیا همچنین می‌تواند سوابق پزشکی و دسترسی بیمار را ساده‌تر کند و داده‌های بلادرنگ را در سراسر بخش‌ها در دسترس قرار دهد. اینترنت اشیا به طور قابل توجهی در بسیاری از ظرفیت‌ها در هنگام مقابله با همه گیری کووید مورد استفاده قرار گرفت. پزشک از راه دور و نظارت بر زنجیره واکسن دو مورد از پیاده سازی‌های اینترنت اشیا بودند.

6. کاربرد اینترنت اشیا در وسایل پوشیدنی

یکی دیگر از پیاده سازی‌های قابل مشاهده اینترنت اشیا، فناوری پوشیدنی است. فناوری پوشیدنی شامل ساعت‌های هوشمند، ردیاب‌های تناسب اندام، عینک هوشمند و حتی برخی لباس‌ها است. عملکرد ساعت‌های هوشمند از خواندن پیام‌های متنی و نمایش اعلان‌ها گرفته تا ردیابی مکان‌ها و نمایش یادآورها متفاوت است. این ابزارهای پوشیدنی برای والدینی که فرزندان خود را ردیابی می‌ کنند مفید است.

پوشیدنی‌ها نقش مهمی‌ در مراقبت از سالمندان دارند. نظارت مستمر و نظارت بر مکان، مراقبین را در جریان نگه می‌‌دارد. نانوحسگرها همچنین می‌‌توانند برخی بیماری‌های احتمالی مانند سرطان را پیش بینی کنند. تشخیص زودهنگام و پیشگیری، از کاربردهای کلیدی فناوری پوشیدنی در عرصه پزشکی است. در ترکیب با تجهیزات واقعیت افزوده (AR) نصب شده روی سر، ابزارهای پوشیدنی همچنین تاریخچه بیمار، داده‌های قدیمی‌ و داده‌های فعلی را در زمان واقعی در طول جراحی در اختیار جراحان قرار می‌‌دهند.

جمع بندی

اینترنت اشیا از سال‌ها پیش شروع به تغییر نحوه کار و زندگی ما کرده است، حتی اگر کاملاً واضح نباشد. در حال حاضر نیز نوآوری‌های بزرگ تری در راه است و صنایع و دولت‌ها برای استفاده از آن آماده هستند. در حال حاضر کاربرد اینترنت اشیا در همه جای زندگی ما به چشم می‌خورد. این تکنولوژی به کاربران اجازه می‌دهد تا کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشند. دنیا در حال بازی کردن است، به همین دلیل برای سازمان‌ها عاقلانه است که برای این موضوع وقت گذاشته و تحقیق کنند که اینترنت اشیا چگونه می‌تواند به آن‌ها کمک کند.

ما نیز در گروه مهندسین تخت جمشید با ارائه تجهیزات و لوازم گیمینگ شما را به دنیای اینترنت اشیا و صنعت گیمینگ وارد می‌کنیم. برای خرید هر یک از این لوازم می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید یا از صفحه محصولات ما دیدن کنید. شماره تماس ما: 02188612020

فروش تجهیزات حرفه ای گیمینگ

دیدگاه کاربران (0)
افزودن یک دیدگاه

    هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد