هارد اس اس دی

هارد اس اس دی

هارد اس اس دی

 

هارد اس اس دی یا هارد SSD کوتاه شده عبارت Solid state disk به معنای منبع ذخیره سازی است که با نام دیگر حافظه های فلش یا EPP Rom خوانده می‎شود. این نوع هارد اس اس دی متشکل از نیمه رساناهای حالت جامد است.

در هاردهای اس اس دی هیچ قطعه متحرکی استفاده نمی شوند و از حافظه های SD RAM استفاده می‎کنند. این امر موجب شده تا مدت زمان انتقال داده ها و گرمای تولید شده کاهش یابد. در نتیجه میزان مصرف انرژی نیز کمتر می‎شود.

هاردهای اس اس دی در مقایسه با هارد دیسک های قدیمی، سرعت مختلفی دارند که در نتیجه آن سرعت خواندن و نوشتن داده ها نیز متفاوت است.

علت محبوبیت هاردهای اس اس دی، دسترسی بی واسطه به اطلاعات است. این امر موجب افزایش سرعت پردازش اطلاعات و داده ها می شود. هارد اس اس دی الکترونیکی عمل می کند و این دقیقا برخلاف هارد دیسک های قدیمی است که به صورت الکترومکانیکی عمل می کردند. اطلاعات در این نوع هاردها بر روی میکرو چیپ ها ذخیره می شود.

علاوه بر این، این نوع هارد می تواند در کوتاهترین زمان ممکن فرآیند نوشتن یا خواندن اطلاعات را بر عده بگیرد چرا که برای جابه جایی به قطعات متحرک نیاز ندارد.

 

  • نحوه عملکرد هارد اس اس دی

در هاردهای اس اس دی سوزن هارد با قرارگیری بر روی هد، فرآیند آدرس‌یابی اطلاعات را انجام و سپس داده ها را به رم انتقال می‎دهد. پس از اجرای این عملیات، اطلاعات را برای پردازش به پروسسور منتقل می‎کند. تمامی این فرایند در هارد دیسک های قدیمی به صورت مکانیکی انجام می‎شد که در نتیجه مشکلاتی همچون طولانی شدن زمان بالا آمدن سیستم، استهلاک قطعات مکانیکی هارد دیسک، تولید گرمای زیاد توسط هارد و کاهش سرعت تمامی عملیات پردازشی می‎شد.

این در حالی است که در هارد اس اس دی تمامی این معایب از بین رفته است.

هاردهای اس اس دی ابتدا برای امور فضایی و نظامی استفاده می‎شدند، اما بعدها در دستگاه های همچون سرورهای تلفن همراه، تبلت، لب تاب و کامپیوترهای نیز کاربرد دارند.

نحوه مدیریت سیستم ذخیره سازی در سیستم عامل تاثیر زیادی در سرعت هارد اس اس دی (هارد ssd )دارد.

به عبارت دیگر به هر میزان که داده ها به شکل مرتب تری ذخیره شوند، بلوک های اطلاعات نیز فضای بیشتری پیدا می‎کنند. اندازه هر یک از این بلوک ها بین 32 تا 256 کیلو بایت است که تا دو برابر هارد دیسک های قدیمی عمل می‎کند.

  • استفاده از هاردهای اس اس دی در سیستم عامل

قبل از نصب هاردهای اس اس دی باید سیستم عامل بهینه سازی شود. در غیر این صورت سرعت عملکرد هارد افزایش پیدا نمی کند. از آنجا که بهینه سازی در ویندوز XP و VISTA پیش فرض وجود ندارد، باید سرویس پک نصب شود.

این سرویس توسط شرکت مایکروسافت در اختیار کاربران قرار می‎گیرد.

استفاده از سرویس پک از سیستم فایل ای Ex fat پشتیبانی می‎کند.

  • مزایای استفاده از هاردهای اس اس دی
  • افزایش مقاومت هارد در مقابل ضربه
  • کاهش سر و صدا و گرمای تولید شده
  • افزایش سرعت نوشتن و خوانده داده ها
  • کاهش مصرف انرژی و در نتیجه افزایش طول عمر باطری لپ تاپ

دیدگاه کاربران (0)
افزودن یک دیدگاه

    هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد