همه چیز درباره هارد SSD؛ مزایا و معایب

همه چیز درباره هارد SSD؛ مزایا و معایب

اگر نیاز به اطلاعات دقیقی در مورد هارد SSD (Solid State Drives) دارید، به جای درستی آمده‌اید! درایو جامد (SSD) یک دستگاه ذخیره‌سازی است که امکان خواندن، نوشتن و ذخیره دائمی‌داده‌ها را بدون منبع تغذیه ثابت فراهم می‌کند. اما SSD چه تفاوتی با هارد دیسک (HDD) دارد؟ کدامیک بهتر است؟ SSD چه مزایا و معایبی دارد و چگونه می‌توانید SSD مناسب را برای نیازهای خود انتخاب کنید؟

در این راهنما از گروه مهندسین تخت جمشید به این سوالات پاسخ خواهیم داد. در ضمن شما می‌توانید برای خرید هارد SSD و همچنین سایر قطعات کامپیوتر و تجهیزات حرفه ای گیمینگ با کارشناسان ما در گروه مهندسین تخت جمشید در ارتباط باشید. 

تفاوت بین SSD و HDD

برای درک بیشتر در مورد SSD، ابتدا باید بدانید که چگونه کار می‌کند و با یک فناوری ذخیره سازی قدیمی‌‌مانند HDD چه تفاوتی دارد؟ اگرچه SSD و HDD هر دو برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌شوند، اما عملکرد متفاوتی دارند:

نحوه عملکرد HDD

هارد دیسک‌ها بیشتر از SSD‌ها وجود رایج هستند. این لوازم سخت افزایش بیشتر در دستگاه‌های الکترونیکی مانند کامپیوترها، لپ تاپ، کنسول بازی، تلفن همراه و تبلت استفاده می‌شود. البته هنوز هم به عنوان یک فناوری قدیمی برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده می‌شود. اگر با برخی پخش کننده‌های قدیمی ضبظ آشنا باشید، تشخیص HDD برایتان آسان است، زیرا HDD کمی شبه به آن‌ها است. هارد دیسک یک دستگاه ذخیره‌سازی الکترومکانیکی فرار است که از چندین صفحه (دیسک) تشکیل شده که حول یک دوک (محور مرکزی) می‌چرخند. این دستگاه دارای یک بازوی مکانیکی برای نوشتن و خواندن اطلاعات است.

به طور کلی HDD در دو سایز 2.5 اینچی که در لپ تاپ استفاده می‌شود و سایز 3.5 اینچی که در کامپیوتر رومیزی یافت می‌شود، موجود است. سرعت هارد دیسک به تعداد چرخشی که در دقیقه انجام می‌دهد بستگی دارد. 

نحوه عملکرد SSD

برخلاف HDD‌ها، SSD یک دستگاه ذخیره سازی با قعات متحرک و زمان دستری فوری نیست. در این دستگاه، داده‌ها روی ریزتراشه ذخیره شده و سرعت فرآیند را افزایش می‌دهد. SSD در مقایسه با هارد دیسک بسیار کوچکتر است و گاهی می‌توان آن را به صورت مستقیم روی مادر برد نصب کرد. در واقع می‌توان گفت که SSD نوع پیچیده‌تر از حافظه USB است.

SSD به حافظه مبتنی بر فلش بستگی دارد که دو نوع NOR و NAND محبوب‌ترین انواع فلش هستند. اکثر SSD‌ها از حافظه فلش NAND استفاده می‌کنند زیرا برای نوشتن سریع مناسب بوده و اندازه آن کوچکتر از NOR است. NAND یک فلاش غیر فرار است که حتی اگر دیسک خاموش باشد، داده‌ها در آن ذخیره می‌شوند. برخلاف هارد دیسک که دارای یک بازوی مکانیکی برای خواندن و نوشتن داده‌ها است، SSD از یک پردازنده برای خواندن و نوشتن داده‌ها استفاده می‌کند. SSD همچنین وظیفه ذخیره، بازیابی، ذخیره سازی و پاکسازی داده‌ها را بر عهده دارد.

تفاوت هارد با ssd 

مزایای استفاده از SSD چیست؟

SSD‌ها از نظر محبوبیت از HDD‌ها پیشی گرفته اند. ممکن است فکر کنید نکات کلیدی مانند سرعت خواندن و نوشتن، طول عمر و دوام باعث افزایش مزایای درایوهای SSD شده‌اند. به هر حال در ادامه در مورد مزایای SDD صحبت خواهیم کرد:

1. سرعت بیشتر

سرعت یکی از مزیت‌های اصلی SSD نسبت به هارد دیسک است. SSD‌ها می‌توانند 25 تا 100 برابر سریعتر از هارد دیسک کار کنند. خواندن و نوشتن اطلاعات هارد دیسک بیشتر طول می‌کشد زیرا سر مغناطیسی خود را روی یک بشقاب در حال چرخش حرکت می‌دهد. این مکانیسم همچنین آرایش داده‌ها را خراب می‌کند. یک SSD سریعتر از یک هارد دیسک سنتی است زیرا فاقد قطعات مکانیکی بوده که منجر به زمان بوت کوتاه تر و انتقال سریعتر فایل می‌شود.  

2. افزایش بهره وری قدرت

یک SSD انرژی کمتری نسبت به یک HDD مصرف می‌کند. هارد دیسکها از قطعات متحرک تشکیل شده‌اند که نیاز به توانایی اضافی برای انجام کارهای مکانیکی و عملیاتی دارد. SSD‌ها می‌توانند این کار را انجام دهند. SSD باعث افزایش بهره وری انرژی شده که آنها را به رسانه ذخیره سازی ایده آل برای دستگاه‌های تلفن همراهی تبدیل می‌کند که به عمر باتری و ظرفیت بالایی نیاز دارند. 

3. عمر طولانی‌تر یکی از مزیت‌های اصلی درایوهای SSD است.

یکی از مزیت‌های مهم SSD دوام و ماندگاری بالاتر است. درایوهای هارد دیسک می‌توانند در برابر سقوط و لرزش مقاومت داشته و در برابر از دست دادن اطلاعات و آسیب سخت افزار داخلی مصون بمانند. SSD‌ها قطعات متحرک ندارند و در برابر افتادن و لرزش مقاومت بیشتری دارند. SSD‌ها همچنین در برابر آسیب‌های خارجی مانند از دست دادن اطلاعات آسیب پذیری کمتری دارند. یک SSD برای تبلت، گوشی‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های تلفن همراه مناسب است. 

4. عملیات بدون سر و صدا

هارد دیسک‌ها به دلیل حرکت هد خواندن و نوشتن و چرخش صفحات دیسک فلزی خود صداها و ارتعاشات زیادی تولید می‌کنند. این به ویژه برای داده‌های بزرگ با حجم بالا صدق می‌کند. SSD نسبت به سایر درایوها بی صداتر است زیرا قطعات متحرک یا مکانیکی ندارد. این یکی از مزایای SSD است که آن را نسبت به سایر همتایان خود برتر کرده است.

5. اندازه کوچک

SSD‌ها همچنین دارای یک ضریب فرم کوچک هستند که یکی دیگر از مزایای قابل حمل بودن آن است. یک HDD به طور طبیعی به دلیل سر آهنربا و دیسک فلزی که در یک محفظه قرار دارد بزرگتر است. از طرف دیگر SSD دارای مدارهای مجتمع کوچکی است. اندازه جمع و جور SSD برای لپ تاپ‌های قابل حمل و دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی مانند گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها ایده آل است.

بهترین مدل هارد ssd 

معایب SSD چیست؟

قبل از خرید SSD باید موارد زیادی را در نظر بگیرید، به همین دلیل است که درک معایب درایوهای SSD ضروری است. در حالی که SSD‌ها مزایای زیادی دارند، اما معایبی نیز دارند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. 

1. گران است.

قیمت یکی از معایب اصلی SSD است. هزینه هر گیگابیت یک SSD بیشتر از یک هارد دیسک می‌باشد. یک SSD با ظرفیت ذخیره سازی یکسان با هارد دیسک ممکن است دو برابر هزینه بر باشد. SSD‌ها می‌توانند گران تر از دستگاه‌های دیگر مانند تبلت‌ها باشند. این به این دلیل است که SSD هزینه و قطعات بیشتری برای ساخت لازم دارد. 

2. ظرفیت ذخیره سازی یکی از معایب اصلی SSD است.

سازندگان تلاش می‌کنند تا ظرفیت‌های ذخیره سازی بالاتر مانند 500 گیگابایت یا 1 ترابایت را استاندارد کنند. ظرفیت ذخیره سازی پایه برای SSD به ترتیب 64 یا 128 گیگابایت است. این یک محدودیت قابل توجه در SSD است. به همین دلیل است که SSD‌ها در کامپیوترهای قدیمی قابل استفاده نیستند. SSD‌ها می‌توانند تا 4 ترابایت را ذخیره کنند، اما کمیاب تر یا گران تر از HDD‌ها هستند. 

3. کمتر از هارد دیسک رایج است.

یافتن هارد دیسک آسان است زیرا در اکثر فروشگاه‌های لوازم الکترونیکی به راحتی در دسترس هستند. بسیاری از تولیدکنندگان هارد دیسک تولید می‌کنند. SSD‌ها چالش برانگیزتر و گران تر هستند، به ویژه آنهایی که ظرفیت ذخیره سازی بیشتری دارند. تولید SSD به دلیل هزینه‌های بالای ساخت دشوار است. آنها همچنین به صورت خرده فروشی فروخته می‌شوند که جذابیت را برای فروشندگان کم می‌کند. به هر حال بازار در حال تغییر است و SSD‌ها با این که کمتر از HDD‌ها رایج هستند اما به راحتی در دسترس هستند.  

4. محدود خواندن و نوشتن

یکی از معایب اصلی SSD محدودیت در خواندن و نوشتن داده است. SSD بر خلاف هارد دیسک نمی‌تواند هیچ داده ای را در یک بلوک ذخیره کند. فلش مموری‌ها فقط می‌توانند حجم محدودی از داده‌ها را در خود نگه دارند. 3000 تا 5000 چرخه خواندن و نوشتن برای SSD‌های درجه مصرف کننده معادل 100000 چرخه پاک کردن برنامه برای مدل‌های بالاتر و گران تر است. اگر یکپارچگی SSD به حد خود برسد ممکن است اطلاعات از دست برود. 

جمع بندی

SSD‌ها یک گزینه ذخیره سازی قابل اعتماد هستند که توسط بسیاری از تولید کنندگان لپ تاپ و دسکتاپ استفاده می‌شود. فضایی بین SSD و HDD وجود خواهد داشت تا به شما در انتخاب بهترین راه حل ذخیره سازی کمک کند. هارد دیسک‌ها در طول سال‌ها راه حل‌های قابل اعتمادتری برای ذخیره سازی بوده اند. محبوبیت روزافزون SSD‌ها، قیمت پایین تر و قابلیت‌های بیشتر، آنها را به یک گزینه ذخیره سازی به همان اندازه قابل اعتماد تبدیل می‌کند. با این حال، قبل از انتخاب SSD، مزایا و معایب SSD را در نظر بگیرید.

SSD هم مزایا و هم معایب دارد؛ اما مزایای آن در مقایسه با معایبش بیشتر است. توجه داشته باشید که قیمت SSD کمی زیاد است اما ارزش انتخاب جهت افزایش سرعت را دارد. در ضمن اگر گیمری هستید که نیاز به سرعت بالایی برای پردازش اطلاعات دارید، SSD یک انتخاب عالی برای شماست.

در زیر به برخی سوالات شما در زمینه SDD پاسخ خواهیم دارد، اگر هنوز هم سوالی دارید، آن را در قسمت نظرات همین پس از گروه مهندسین تخت جمشید و با کارشناسان ما در میان بگذارید.

سوالات متداول درباره هارد SS  و HDD

1- هارد SSD بهتر است یا HDD؟

SSD‌ها بهتر از HDD‌ها کار می‌کنند. SSD‌ها از قابلیت اطمینان بالایی برخوردار هستند. این مزایای ذاتی به این معنی است که SSD‌ها برای دستیابی به عملکرد نیازی به تکرار ندارند و معمولاً برای اطمینان از قابلیت اطمینان به کپی کمتری نیاز دارند. 

2- آیا خرید SSD ارزش را دارد؟

بدیهی است که SSDها سریعتر هستند. هنگامی که یک SSD روی دستگاه خود نصب کردید، بهبود عملکرد دستگاه را مشاهده خواهید کرد. 

3- یک SSD چقدر دوام می‌آورد؟

SSD‌ها بسیار قابل اعتماد بوده و از دوام و طول عمر بالایی برخوردار هستند. SSD بسیار بادوام‌تر از هارد دیسک است و می‌توانند تا پنج سال دوام بیاورد. بادوام ترین SSD‌ها حتی می‌توانند ده سال همر عمر کنند.


دیدگاه کاربران (0)
افزودن یک دیدگاه

    هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد